Beter verzekerd door goed rijgedragAbout

lexi-ruskell-229167-unsplash.jpg
 
 

Nog maar één verzekeraar

Greenstar Statistics merkt dagelijks de trend dat steeds vaker taxi’s en bedrijfswagens niet òf alleen tegen hogere premies verzekerd kunnen worden. Wel worden er soms uitzonderingen gemaakt wanneer goed rijgedrag aantoonbaar is. Het actief monitoren en coachen van rijgedrag wordt daardoor steeds belangrijker voor betere verzekeringscondities.

Het Financieel Dagblad schrijft 2 juli 2018 dat er nog maar één verzekeraar is die straattaxi’s wil verzekeren. De omvang van schadelasten is de overige verzekeraars te gortig geworden. Een trend die helaas ook in andere branches zichtbaar wordt. 

Nog maar één verzekeraar

De Nederlandsche Bank waarschuwt de verzekeraars al langer dat de huidige vorm van verzekeren niet houdbaar is. Ook na het verhogen van het eigen risico en forse premiestijgingen is het voor de verzekeraars niet rendabel om deze bedrijfswagens te verzekeren. Sommige taxibedrijven kunnen zich daardoor alleen bij De Vereende verzekeren. Dat is geen normale verzekeraar maar een vangnet, opgericht door de verzekeringssector, voor mensen die nergens een verzekering krijgen - bijvoorbeeld vanwege een dubieus verleden.

Ook andere branches

Greenstar ziet deze trend ook in andere branches. Bouw-, zorg-, transportorganisaties en service- en koeriersdiensten merken dat verzekeraars kritischer worden. Hogere premies, een hoger eigen risico en strengere voorwaarden zijn steeds vaker onderwerp van gesprek. Verzekeraars dringen er steeds vaker op aan om aantoonbaar bewust, veilig en zuinig te rijden. De oplossingen van Greenstar bieden hierin uitkomst. 

Verzekerd door goed rijgedrag

Greenstar Statistics, die Rijgedragcoach is voor ruim 40 taxibedrijven, monitort en coacht het rijgedrag van de bestuurders. Daardoor rijden zij minder schades en bespaart men tevens flink op brandstofkosten. Dankzij de goede relaties met een aantal verzekeraars worden op basis van aantoonbaar goed rijgedrag verzekeringen aangeboden tegen gunstiger condities. 

Greenstar Statistics Performance Driving

Greenstar verbetert de prestaties van uw wagenpark en hun bestuurders door data-analyse en e-learning. GreenStar geeft uw inzicht in patronen die brandstofverbruik, CO2-uitstoot, onderhoudskosten, veiligheid, schade en imago beïnvloeden. Wij coachen uw mensen positief om hun kennis, houding en gedrag te versterken. Wij begrijpen dat niemand perfect is. Daarom staat onze persoonlijke benadering centraal.

 

 

Bron: https://fd.nl/economie-politiek/1260153/verzekeraars-gooien-deur-dicht-voor-taxichauffeurs#!