De CO2 heffing voor bedrijven

De CO2 heffing voor bedrijven

Het klimaatakkoord houdt de gemoederen bezig. Het kabinet heeft afgelopen maand besloten om een CO2-heffing voor bedrijven door te voeren en de energierekening van huishoudens te verlagen. Ze zijn het hier nog niet allemaal over eens want de platte CO2-heffing is inmiddels weer van de baan. Het zullen mildere heffingen zijn dan voorheen over werd gesproken. Maar dat ze er komen is een zekerheid. Door als bedrijf CO2-reducerende maatregelen in te voeren, zal dit positief effect hebben op de heffing.

Platte CO2-heffing

Op elke ton broeikasgas krijgen bedrijven een vaste heffing. In vergelijking met andere landen betaalt Nederland weinig voor de uitstoot van koolstofdioxide. Maar door de platte CO2-heffing door te voeren riskeren we mogelijk dat de productie naar andere landen wordt verplaatst. De Nederlandse banen zullen afnemen en het is een verplaatsing van het klimaatprobleem naar een ander land. Onverstandig voor Nederland en voor het klimaat wereldwijd.

maatregelen tegen uitstoot

Het nieuwe plan: driehonderd grote vervuilers krijgen tot 2030 jaarlijks een reductiedoel opgelegd. De bedrijven krijgen een stevige CO2-belasting (per ton broeikasgas overschrijding) als zij over het aangegeven maximum heen gaan. Het is echter nog niet bekend hoe hoog die heffing zal gaan zijn. De heffing moet bedrijven stimuleren om maatregelen te nemen tegen de uitstoot. De CO2-margeheffing moet hoger zijn dan de kosten van de getroffen CO2-uitstoot maatregelen door het bedrijf. Het nieuwe CO2 reductieplan voor de industrie is een verbeterd onderdeel van het concept-Klimaatakkoord. Het Klimaatakkoord zal naar verwachting rond de zomer klaar zijn. Dan is ook duidelijk hoe hoog de heffing zal worden.

Met welke maatregelen kun je direct aan de slag?

Probeer binnen het bedrijf te besparen op:

 • Transport

 • Emissies

 • Energie

 • Papier

 • Water

 • Afval

 • ICT

Enkele tips om direct door te voeren:

Duurzaamheid binnen een bedrijf

Inspireer en motiveer medewerkers door iedere dag zelf een bijdrage te leveren. Communiceer met verpakkingsmateriaal van producten, koffiemokken, scheiden van afval of zorg ervoor dat gebruik van de printer afneemt. Stel doelen in voor het bedrijf en de medewerkers. Maak werkwijzen en systemen efficiënter.

De juiste bandenspanning van voertuigen

Met de juiste bandenspanning kan 0,4 megaton CO2 per jaar aan uitstoot bespaard worden.

Minder hard rijden op de snelweg

De maximumsnelheid verlagen naar 100 kilometer per uur levert 1,2 megaton CO2-reductie op.

Klimaatakkoord_mobiliteit.jpg

Rijgedrag coaching

Rijgedrag coaching

Het rijgedrag van iedere bestuurder is anders. De scores die worden gehaald zijn voor elke bestuurder verschillend; een 6.5 voor Henk is een hele andere 6.5 voor Piet. Daarom is het belangrijk om scores te bespreken en daarbij passende coaching te vinden. Leer bestuurders kennen en weet hoe je ze het beste in kunt zetten.

Motivatie

Het begint allemaal met de intrinsieke motivatie om het rijgedrag aan te passen aan de hand van de data en analyses die in het systeem beschikbaar zijn. Aan de hand van alleen de cijfers zullen er verschillende meningen worden gevormd omtrent rijgedrag analyse. Neem daar externe factoren in mee. Het soort voertuig, de overige weggebruikers en de weersomstandigheden. Dit zijn enkele van de vele factoren die van buitenaf rijgedrag beïnvloeden. Dit zal soms lastig terug te vinden zijn in de cijfers. Voor de wagenparkbeheerders is het daarom van belang niet alleen te oordelen vanuit cijfers. Bestuurders moeten inzien dat verandering positief is.

Het rijgedrag moet gecoacht en besproken worden. Niet alleen de bestuurders worden gecoacht om het rijgedrag aan te passen maar ook de wagenparkbeheerders. Zij worden zo goed mogelijk ondersteund in het vinden van de juiste aanpak voor iedere individuele bestuurder.

Wist je dat?

Shepherd.png
 • Rijgedrag vaak gelijk staat aan het welzijn van de bestuurder

  Dit zien we regelmatig terug in de scores. Wanneer een bestuurder gemiddeld goed scoort en ineens omlaag duikt met verschillende cijfers, is het hoog tijd om een gesprekje aan te knopen en te achterhalen welke hulp nodig is.

 • Klachten van klanten met hulp van data goed en eerlijk afgehandeld kunnen worden

  Een klant kan opmerken dat het rijgedrag van een bestuurder niet erg prettig was of een slechte recensie plaatsen. Het is dan vaak geloven op het woord van de klant of van de bestuurder. Aan de hand van de data kan er gekeken worden wat de daadwerkelijke situatie was. De bestuurder kan geholpen worden door gerichte coaching of de klant kan aan een passender chauffeur gekoppeld worden.

 • Rijgedrag het visitekaartje van je organisatie is

  Ga voor jezelf maar eens na wanneer je, in jouw ogen, roekeloos rijgedrag van een bedrijfsauto op de weg ziet. Hoe denk jij dan over deze organisatie?

  Het roekeloze rijgedrag wat je eerder hebt gezien zal hoe dan ook een negatieve beïnvloeding hebben op het merk van de organisatie. Je mening over de dienst of service is al gedeeltelijk gevormd terwijl je er nog geen gebruik van hebt gemaakt. In de taxibranche zal je liever niet in die taxi plaatsnemen en in de transport zal je denken dat zij jouw materialen niet zorgvuldig vervoeren.

 • Rijgedrag de betrokkenheid van je organisatie in de maatschappij stimuleert

  Met het aanpakken van het rijgedrag binnen de organisatie staat het welzijn en de veiligheid van de maatschappij voorop. De deelname aan het verkeer van jouw personeel maar ook de aandacht voor duurzaamheid en CO2-uitstoot.

Het coachen van de bestuurders staat voor het maximale uit de organisatie, de voertuigen en de service halen. Het is ons doel om de wagenparkbeheerders of kwaliteitsmanagers daarin zo goed mogelijk te ondersteunen. Met alleen het aflezen van cijfertjes doe je de organisatie te kort. Verdiep je in de analyses en ga in gesprek om verbetering te stimuleren. Uiteindelijk zal dit terug te zien zijn in elk aspect van de organisatie.

Nieuwsgierig naar wat Rijgedrag coaching voor jou kan betekenen?

Neem dan via onderstaande formulier contact met ons op en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Beter verzekerd door goed rijgedrag

Beter verzekerd door goed rijgedrag

Greenstar Statistics merkt dagelijks de trend dat steeds vaker taxi’s en bedrijfswagens niet òf alleen tegen hogere premies verzekerd kunnen worden. Het Financieel Dagblad schrijft gisteren dat er nog maar één verzekeraar is die taxi’s wil verzekeren. De omvang van schadelasten is de overige verzekeraars te gortig geworden. 

Support update!

Support update!

Vanaf heden hebben wij voor u een nieuw support systeem beschikbaar. 

Hier vindt u bijvoorbeeld artikelen die u helpen met het doorlopen van het systeem, maar ook tips voor het beter begrijpen van de data.

Een vraag stellen kan natuurlijk nog steeds, en wel op de volgende manieren:

 • Een email sturen naar: support@gsstatistics.com
   
 • Bellen via: 058 2085 202
   
 • Via het tabblad 'Ondersteuning' in uw Shepherd portaal.
   
 • Helemaal nieuw: onze chat-functie! Ga naar onze website en klik rechts-onderin op 'Chatten' om snel een vraag te stellen.  

U vindt via help.gsstatistics.com ook onze gloednieuwe kennisbank. Hier vindt u bijvoorbeeld handleidingen voor het systeem, templates en een antwoord op veelgestelde vragen.

Nieuwsupdate week 47

Nieuwsupdate week 47

Onderstaand vindt u de nieuwsupdate van donderdag 24 november.


Voertuig gebonden toerental limiet stimuleert optimaal schakelgedrag

Voor ruim 400 wagens in ons systeem, is een voertuig gebonden toerental limiet nu vastgesteld. Bij vele klanten, die naar aanleiding van voorgaande nieuwsbrief voertuigen aangemeld hebben, hebben deze inmiddels in gebruik. Omdat deze zwaardere voertuigen zich anders gedragen dan bijvoorbeeld een personenwagen, heeft onze technische dienst de historische data van deze voertuigen geanalyseerd. Ze zijn in staat geweest om voor de volgende type voertuigen een aangepast limiet te creëren: 

- Ford Transit Kombi
- Mercedes-Benz Citan
- Mercedes-Benz Sprinter
- Peugeot Partner

Omdat het toerental limiet afhankelijk is van onder andere de versie van het voertuig, het brandstoftype en het aantal versnellingen, zijn ook voor bovenstaande types meerdere varianten van de limiet mogelijk. 

Mocht u een voertuig aan willen melden, horen wij dit graag van u via ons supportteam.


Management rapport

De rijgedrag analyse, zoals u deze in uw maandelijks management rapport vindt.

De rijgedrag analyse, zoals u deze in uw maandelijks management rapport vindt.

Ons management rapport voorziet van behoorlijk wat informatie, het is een uitgebreide versie van de wekelijkse mail, die u van ons via de mail ontvangt. 
Het management rapport kunt u momenteel downloaden. U doet dit via: 'Mijn Wagenpark - Vormrapporten'. 
Vervolgens selecteert u de maand waarvan u een overzicht wilt downloaden.
Bij 'Rapport' selecteert u: 'Monthly Management Report'.

Dit document bevat veel informatie, maar hoe deelt u deze informatie met uw werknemers zodat u ze niet alleen informeert over de informatie die hier in staat, maar ze ook motiveert?

Wij raden u aan gebruik te maken van de 'Rijgedrag-analyse'. Deze bevat veel informatie over uw bedrijf en stelt u in staat om van hier uit een doel voor het bedrijf te zetten.


Tot wel 11% brandstofbesparing door gebruik programma GreenStar

Mogelijk houdt u de TaxiPro website al in de gaten, wij wilden u deze in ieder geval niet onthouden. Luc van Kasteren onze klant van 'Taxicentrale de Meierij' vertelt:

Toen we zagen dat we na zo’n drie maanden al op een besparing van ongeveer 7,5 procent zaten, wisten we dat het een goede investering was en hebben we alle wagens van het programma voorzien.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Shepherd Updates

Shepherd Updates

Onderstaand vindt u een overzicht van de updates die vanaf 20 oktober voor u doorgevoerd zijn.


Eerste resultaten dynamisch toerental limiet beschikbaar.

Herinnert u zich het artikel ‘Persoonlijk schakeladvies van GreenStar’ nog? De afgelopen tijd hebben we dit nieuwe scoremodel met één van onze klanten getest.
En met succes!  

Eerst is een voertuig gekozen waar van tijd tot tijd toerental events ontstonden op de snelweg. Deze events waren vaak moeilijk te voorkomen, omdat chauffeurs op de snelweg vaak al in de hoogste versnelling rijden. Het toerental kan dan niet verlaagd worden door op te schakelen. 
Na een analyse van de data is een nieuw score model afgeleid en toegepast voor dit specifieke voertuig. Hieruit bleek dat de events op de snelweg verdwenen waren. Wel behaalden chauffeurs die bijvoorbeeld tot 4500 toeren per minuut doortrokken in de tweede versnelling nog steeds toerental events. De klant was tevreden en heeft deze chauffeurs aangesproken. Inmiddels is het nieuwe model voor alle Sprinters van dit type bij deze klant uitgerold. 

De komende tijd zullen we meer tests uitvoeren en meer voertuig specifieke score modellen uitrollen. Heeft u suggesties voor voertuigen waar uw bestuurders mee rijden, laat het ons dan vooral weten via support@gsstatistics.com. 


Aanpassingen limieten volledig elektrische voertuigen.

Zeker nu we gemotiveerd worden om zoveel mogelijk over te stappen op elektrische voertuigen, hebben onze ontwikkelaars een sprong gemaakt in de registratie van de gegevens van deze voertuigen.

Met de EcoBox zijn we in staat veel verschillende data uit het voertuig te halen.
De data van volledig elektrische voertuigen is, logischerwijs, anders dan die van een benzine of diesel voertuigen. De elektrische voertuigen beschikken bijvoorbeeld over een batterij. Ook liggen de aandachtspunten van bedrijven die volledig elektrische voertuigen beschikken anders dan van bedrijven die een volledig wagenpark hebben dat met bijvoorbeeld diesel-voertuigen rijdt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de onderhoudskosten en het brandstofverbruik. De levensduur van een batterij komt hierbij kijken.


Dagelijkse management rapportage

We zijn graag bezig met de feedback die wij van onze klanten ontvangen. De data die wij u aanbieden moet zonder te veel moeite gelezen kunnen worden en moet makkelijk zijn in het gebruik. We ontvingen feedback van u over de dagelijkse management mail die u van ons ontvangt. Naar uw feedback wordt geluisterd en om deze reden zijn er veranderingen doorgevoerd, u kunt deze in uw eigen rapportage verwachten vanaf vrijdag 21 oktober.

U kunt in uw rapportage nu snel en overzichtelijk de gemiddelde score per voertuig/ chauffeur zien.

U kunt in uw rapportage nu snel en overzichtelijk de gemiddelde score per voertuig/ chauffeur zien.

Updates op onze Shepherd

Updates op onze Shepherd

Er zijn weer ontwikkelingen doorgevoerd voor u. Onderstaand vind u een overzicht van de updates die vanaf 7 oktober doorgevoerd zijn. 


Website performance

Zoals u hoogstwaarschijnlijk al gemerkt heeft, is er op de achtergrond een grote verandering doorgevoerd.

De snelheid waarmee onze website nu in staat is uw data te laden, is met een mooie 50% omhoog gegaan. Dit betekent niet alleen dat u sneller in staat bent om van de ene naar de andere pagina te klikken, ook nieuwe gegevens toevoegen aan het systeem kan nu een stuk efficiënter. Een sneller systeem betekent ook dat eventuele grote veranderingen in de toekomst zonder problemen voor u doorgevoerd kunnen worden.

Meer doen in minder tijd- dat klinkt ons als muziek in de oren!


Duurzaamheidsprogramma

Door middel van een maandelijks gesprek zijn we in staat om met onze klanten in korte tijd de vinger te leggen op zwakke plekken, en een pluim uit te delen voor de sterke schakels. 

Ons duurzaamheidsprogramma is opgesteld om u een handvatten te geven met betrekking tot de data. Door samen met u naar het management rapport te kijken, zijn we in staat om meteen eventuele veranderingen op te merken en aan te pakken. Mocht u vragen krijgen die u niet goed weet te beantwoorden, of onduidelijkheden hebben met betrekking tot het uitlezen van de data, dan is dit gesprek een goed moment om die oneffenheden uit te strijken.

We zijn nu in staat om een betere vergelijking te maken met betrekking tot de historische data. Hierin zijn bijvoorbeeld de brandstofgegevens en schadegegevens die u zelf aanlevert erg belangrijk, maar ook de data die door de EcoBox is geregistreerd wordt hierin meegenomen. 
 


Dag van de duurzaamheid

10 oktober is het weer zover, de Dag van de Duurzaamheid. GreenStar nodigt u graag uit om deze dag extra duurzaam te maken. Mocht u een zetje in de goede richting nodig hebben, dan dagen we u graag uit: 

Stuur ons je meest innovatieve en toffe ideeën over hoe jij zelf (of als bedrijf) 10 oktober duurzaam gaat maken (eventuele voorbeelden vindt u hier). Laat ons via e-mail weten wat je op hebt gezet en het liefst zien we daar natuurlijk fotografisch bewijs van. Op woensdag 11 oktober zal er uit alle inzendingen 1 gekozen worden, die onze 'Duurzaamheidsprijs' ontvangt: 
Een tas vol met leuke producten die duurzaamheid stimuleren!

Meedoen is simpel.

Stuur ons dan voor woensdag 11 oktober, 12:00 uur een mail met daarin zo veel mogelijk informatie over jouw initiatief!

Email: support@gsstatistics.com


Taxi Expo

Hét jaarlijkse tweedaagse beurs-evenement voor de taxibranche. Dit jaar op woensdag 12 en donderdag 13 oktober 2016 in Expo Houten.
De Taxi Expo wordt gebruikt als een actieve netwerkdag voor taxi-ondernemers en opdrachtgevers van contractvervoer. Door een combinatie van een vakbeurs en een breed scala aan interessante workshops, wordt de Taxi Expo jaarlijks door zo'n 1500 professionals bezocht.

Natuurlijk is GreenStar aanwezig op dit evenement. Graag nodigen wij u uit aan onze stand en bij de workshop op 12 oktober om 12:00 uur

Update

Update

Er is niet stilgezeten in het GreenStar kantoor. Onderstaand vindt u meer informatie over de veranderingen die vrijdag 23 september doorgevoerd zijn:


Toerental limiet

Alle auto's zijn verschillend, de karakteristieken van de auto hebben veel invloed op de prestaties die deze kan leveren.
Zo worden er bij een lichtere motor bijvoorbeeld makkelijker meer toeren gemaakt dan bij een zware motor.
De type motor en het bijbehorende rijgedrag kunnen nu beter onderscheiden worden.

In deze update wordt een dynamisch toerentallimiet ingesteld. Hierdoor zijn we in staat een unieke, verbeterde feedback aan te bieden. De meting is een werkelijke meting van het rijgedrag en is niet beïnvloed door de karakteristieken van de auto. Bestuurders kunnen met een betere ondersteuning nu nog efficiënter gaan rijden. 

De update zit momenteel in de pilot-fase en zal later dit jaar voor alle klanten uitgerold worden. 


Scores vergelijken

Niets is spannender dan een battle tussen bedrijven. Om deze nog beter te kunnen ondersteunen hebben wij een update doorgevoerd waarin het makkelijker wordt om bedrijven met elkaar te vergelijken. Zo zie je in één oogopslag of het jouw bedrijf is die de hoogste score heeft in de regio. Ook kun je makkelijk zien op welke gebieden het bedrijf een efficiëntieslag kan maken om te zorgen dat je verder stijgt met de score. Wij houden wel van een beetje competitie en zien onze klanten graag in hetzelfde schuitje.

Durf je de battle met jouw bedrijf aan te gaan tegen alle bestuurders bij GreenStar? Dan we zien je uitdaging graag tegemoet!


Duurzaamheidsprijs

Motiverend belonen loont, dat weten we niet alleen uit ervaring, maar ook onderzoek wijst dit uit.
Vanuit deze gedachte biedt GreenStar vanaf heden een duurzaamheidsprijs aan.
Een motivatieprijs voor chauffeurs die in bijvoorbeeld een maand, een goede vooruitgang hebben laten zien of een doelstelling behaald hebben. 

De tas is gevuld met artikelen die duurzaamheid motiveren en kan besteld worden via ons support team:
Tel.: (053) 304 00 29
E-mail: support@gsstatistics.com

 

Nieuwe Shepherd updates!

Nieuwe Shepherd updates!

Donderdag 8 september is er weer een nieuwe release binnen GreenStar. Onze developers hebben onder andere de volgende veranderingen voor u doorgevoerd:


Dagelijks Bedrijfsrapport

Het is zover, de dagelijkse mail die u als manager ontvangt met informatie over het bedrijf, heeft een welverdiende facelift gekregen.
In de mail vindt u een snel overzicht van hoe uw bedrijf ‘gisteren’ gescoord heeft.
Daarnaast vindt u een aantal uitschieters waar mogelijk aandacht aan besteed kan worden en wordt er weergegeven wat de besparingen zijn op basis van de gegevens die wij ontvangen.
In de bijlage van de email vindt u de informatie per bestuurder/ kenteken. 

Let op: Deze mail heeft nu dezelfde lay-out als onze wekelijkse mail!


E-mail rapportages

U zult vanaf dit moment de mogelijkheid hebben om onder het kopje ‘Administratie’ de mail instellingen voor al uw bestuurders in 1 keer te veranderen. In plaats van de instellingen per bestuurder te veranderen, kunt u via deze knop voor een hele doelgroep instellen welke mail zij gaan ontvangen. 
Mocht u een mail uit willen zetten voor een hele groep, is dat hier ook mogelijk.


Rapport op maat

We hebben ook nog een echte primeur deze keer, u kunt nu een rapport samenstellen waarbij gegevens van verschillende bedrijven of vestigingen in één rapport zichtbaar zijn. Dit betekent dat onze partners niet langer handmatig deze gegevens samen hoeven te voegen. Zo kunt u in één oogopslag informatie van meerdere bedrijven bekijken en deze vergelijken.

Heeft u interesse om deze functie toe te voegen aan uw online omgeving bij ons? Neemt u dan contact met ons op via support@gsstatistics.com.

Snelheidslimiet per wegdeel

Snelheidslimiet per wegdeel

Sinds kort kunnen wij de snelheidslimiet per wegdeel weergeven in onze Shepherd software. Met deze informatie kunt u nog beter een beeld krijgen van uw rijgedrag.

 

Berekening

Per wegdeel vragen wij de snelheidslimiet op, en uit de gegevens van de EcoBox kunnen wij kijken hoe hard er ook echt gereden is. We houden hierbij rekening met een kleine overschrijding die is toegestaan, zodat u niet meteen een melding krijgt als er maar één kilometer per uur te hard is gereden.

De score voor te hard rijden wordt berekend aan de hand van de grootte van de overschrijding. Daarbij telt een overschrijding van 5 km/h in de bebouwde kom zwaarder dan dezelfde overschrijding op de snelweg.


Er zal weinig veranderen in uw Shepherd-omgeving, de snelheidslimiet wordt automatisch ingevoerd. U zult de verschillen zien bij de scores, de snelheidslimiet is nu afhankelijk van het wegdeel. Het icoontje van een 'te hard rijden'-event zal op de kaart aangepast worden aan de daar geldende limiet.

Invoering

Het uitrollen van deze 'road dependent speed limit' zal in de periode augustus - oktober 2016 gebeuren. Zodra uw omgeving aan de beurt is zullen wij daar een update over geven.

Shepherd release - nieuwe functies beschikbaar

Shepherd release - nieuwe functies beschikbaar

Donderdag 25 augustus is er weer een nieuwe release van Shepherd. Lees hier wat er allemaal verbeterd wordt.

Let op! doordat er dit keer grote wijzigingen zijn duurt het updaten langer dan normaal. Daarom is Shepherd donderdag van 15.00 uur tot 21.00 minder goed bereikbaar

 


Data elk uur verwerkt

GreenStar heeft weer een extra stap gemaakt in het geven van feedback aan bestuurders, operationeel management en directie: ritten worden nu elk uur verwerkt in plaats van alleen 's nachts. Dit heeft als voordeel dat u sneller terug kunt kijken welke score u heeft gehaald.


Maandelijks managementrapport

Het maandelijks managementrapport heeft weer een update gehad. De tweede pagina is flink onderhanden genomen. Bij de rijgedrag-analyse staat nu een score weergegeven, en er staat bij die score of dit een stijging of daling is ten opzichte van de vorige maand.

Bij de top stijgers en dalers staan nu ook de kilometers vermeld, zodat er nog beter vergeleken kan worden met vorige maanden.

Shepherd update

Shepherd update

Ook deze sprint hebben onze ontwikkelaars weer hard hun best gedaan om Shepherd weer een stukje beter te maken. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen:


Toerental-limiet

Het blijft een uitdaging om voor alle voertuigen een goed advies te geven over het juiste schakelmoment, maar wij zouden niet GreenStar Statistics heten als we dit niet met een goede statistische analyse aan kunnen pakken. Meer informatie is te vinden in de aparte blogpost over het toerental.


Datumselectie

Misschien hebben sommigen het al op de pagina 'vormrapporten' gezien: de hippe datumselectie. Deze manier van een datum selecteren is weer een stuk beter dan de huidige selectie in Shepherd. Met één keer klikken is het mogelijk om een dag, week, maand of een heel jaar te selecteren. Daarnaast is het mogelijk om een willekeurige periode te selecteren door de begin en einddatum aan te klikken. Dit maakt het weer nét dat beetje makkelijker om snel inzicht te krijgen in het rijgedrag over een bepaalde periode. Bekijk de korte instructievideo om te zien hoe het werkt.


Stijgers en dalers

Het wekelijkse overzicht van het rijgedrag wordt weer een stukje uitgebreid, dit keer met de stijgers en dalers van de huidige week. In de mail van de weekly is nu te zien wat de grootste stijgers en dalers zijn ten opzichte van vorige week. In één overzicht is dus duidelijk welke chauffeurs goed bezig zijn geweest met hun rijgedrag, en welke chauffeurs op moeten letten om niet te ver te zakken met hun score.

Hieronder een voorbeeld van de stijgers en dalers, uit de GreenStar testomgeving:

Voorbeeld van stijgers en dalers uit de GreenStar testomgeving.

Voorbeeld van stijgers en dalers uit de GreenStar testomgeving.

Maandelijks Managementrapport

Maandelijks Managementrapport

Misschien heb je hem al gezien: het maandelijkse management-rapport van GreenStar. Sinds kort worden deze rapportages gegenereerd door Shepherd. Dit rapport geeft in één oogopslag een overzicht van de prestaties en verbeteringen van het bedrijf.

Dit rapport wordt maandelijks door GreenStar verstuurd, zodat u altijd op de hoogte bent van de maandelijkse ontwikkelingen.


Inhoud

Op de eerste pagina is het overzicht van de hele maand kort weergegeven, waardoor meteen te zien is of er verbeterd is ten opzichte van vorige maand. In de grafiek staan de scores per dag van de gekozen maand. Het rapport geeft ook informatie over de welke events zijn gehaald deze maand, geeft de stijgers en dalers onder de chauffers weer, en deelt de chauffeurs in verschillende categorieën in, op basis van hun score. Met deze indeling is direct duidelijk welke chauffeurs de meeste aandacht verdienen, en hun score kunnen verbeteren.

   

Snelheid op kaart in Shepherd

Snelheid op kaart in Shepherd

Sinds kort staat in Shepherd op de kaart ook de snelheid van een rit weergegeven. De getekende route op de kaart heeft nu verschillende kleuren, elke kleur staat voor een bepaalde snelheid. Zo is oranje bijvoorbeeld een snelheid tussen de 105 en 135 km/h.

Bekijk de snelheid op de kaart in Shepherd

De snelheden zijn te vinden op de kaart in Shepherd, onder Mijn Wagenpark.

Met deze weergave op de kaart is het veel makkelijker om te zien welke snelheid is aangehouden tijdens een rit, en te beoordelen of er verbeteringen mogelijk zijn. Geel, Oranje of zelfs Rode ritten binnen de bebouwde kom zijn iets om op te letten bijvoorbeeld.

Hoe worden snelheden berekend

De snelheid wordt bepaald tussen twee GPS-punten die door de EcoBox zijn doorgegeven, en vervolgens ingekleurd op basis van de snelheid. De kleuren zijn altijd vast per snelheid, dus het is in één oogopslag duidelijk hoe de rit is gereden. Het weergeven van de gereden route is gelijk gebleven, alleen de snelheid is toegevoegd.

 • Lichtgroen   ->   0 - 35 km/h
 • Groen          ->   35 - 55 km/h
 • Blauw          ->   55 - 85 km/h
 • Geel             ->   85 - 105 km/h
 • Oranje         ->   105 - 135 km/h
 • Rood            ->   135+ km/h

We kunnen al vast verklappen: dit is een opstapje naar ons volgende project: snelheidslimieten per wegdeel!

 

New Shepherd Release!

New Shepherd Release!

Another Shepherd release!

New:

Instance

* #8093 - Tesla data representation

We can now show the battery status of a Tesla in Shepherd in the new 'EV' tab:

gkdapcneenokpebk.png

Admin

* The table in Inventory > Hardware can now be sorted by Allocation

* #8369 Customer receives since 29/3 no weekly even though it is sent (week 13 the recieved and was sent by my mail and week 14 and further are sent by Shepherd)

Inputing multiple addresses with ','  caused problems with sending mails

* #8389 KPI scoreincoorect in weekly update

Provide a meaningful error when no drivers exist

* #8386 - Sorting issue in Templated Report "Weekly Report" Portrait, Landscape

In some situations, sorting did not work properly. This has been fixed.

Back-end

* #8214 - fixed wrong group-by in two queries + removed some commented code

* #73019 - infrastructure to grab timeseries data about instance health [ for Infographic ]

* Various fixes and tweaks to the Shift Webservice that Taxi Planning software connects to

* Various fixes to the new Munic parser

And several small other fixes.

Yess! De eerste echte Connected Car in onze Shepherd Software

Yess! De eerste echte Connected Car in onze Shepherd Software

Een primeur! Via de Tesla API zijn wij nu in staat om real-time de Tesla data uit te lezen. Belangrijke zaken zijn: 

Status batterij: 

De batterij is het duurste onderdeel van een elektrische auto. Het is daarom belangrijk dat hier verstandig mee omgegaan wordt door de bestuurder. dat betekent bij voorkeur niet helemaal vol laden en niet helemaal leeg rijden. 

Verbruik tijdens het rijden: 

Het energieverbruik bepaalt, net zoals brandstof in een gewone auto de variabele kosten per maand. Door het energieverbruik te koppelen aan de rijstijl kunnen wij nu gericht tips en tricks geven over de rijstijl in een elektrische auto.  

Opladen: 

Het opladen vergt wat meer planning dan bij een gewone auto. Een bestuurder kan daar echter erg slim mee omgaan door de juiste oplaadpunten te kiezen. Daarmee kan een bestuurder veel efficiënter gebruik maken van zijn elektrische auto.  

Omdat wij al deze data nu rechtstreeks uit de Tesla kunnen halen kunnen wij bedrijven en bestuurders nu gericht ondersteunen in het gebruik van hun EV! 

Tesla was het eerste automerk waarbij dit mogelijk is.. wie zal er volgen! 

New Shepherd Release!

New Shepherd Release!

A lot has happened in Shepherd since last release!

Management Report:

management report.png

 

We have added another Templated Report: The Monthly Management Report!

New here is that it shows an overview of how a company did in a nice compact form:

* #7331 Implement summary page

*  #7334: Implement driver risk category page

New here is also a risk analysis overview:

 

Show speed on Map:

The route on the map is now color-coded according to speed, and you can see the actual speed with a popup:

speed on map.png

 

* #7843 Find a GMaps-compatible way of displaying speed information on trips

* Optimize trip retrieval on map

* Better km/h window triggering

* Localized km/h string

Other:

* Revert "Revert "#6715 spec: Add update function to driver importer to add e-mail addresses""

Back end:

* #7945 - added sp_upd_scores_weights_epsilon

* #7999 - integrate sp_upd_scores_weights_epsilon into ETL

* #7993 Raise speed filter to 250 km/h and test results

* #7842 Extend AJAX call to include speed information

* #8116 Remove shepherd_id from dim tables, mappers, models, controllers [tech friday]

* Include connector for Tesla Model S API [tech friday]

* Include connector for OpenStreetMap Overpass API

* Fix shift service to allow non-trimmed driver names

And various other small fixes

Shepherd software update met veel noviteiten

Shepherd software update met veel noviteiten

Greenstar heeft de afgelopen maand de volgende systeemverbeteringen doorgevoerd:

BRANDSTOF VERBRUIKSANALYSE - ZIE WAT U BESPAART OP BASIS VAN FEITEN

Onderstaande grafiek laat het brandstofverbruik zien over een periode van 1 jaar. Dit overzicht is gebaseerd op de nieuwe brandstof analyse functionaliteit in de Shepherd software. 

UITBREIDING DIENSTEN IMPORT - NOG SNELLER DIENSTEN KOPPELEN AAN VOERTUIGEN

Om ritten te kunnen koppelen aan bestuurders en om rijgedrag te matchen aan chaffeurs kunt u nu zélf eenvoudig bestanden invoeren in uw Shepherd. 

TOERENTAL BEREKENING OP BASIS VAN SNELHEID EN BRANDSTOFTYPE – VOOR EERLIJKE RIJGEDRAGSCORE

Een benzinemotor zal sneller een hoog toerental maken dan een dieselmotor – zeker bij hoge snelheden. De rijgedrag scoreberekening is nu zo aangepast dat wij automatisch rekening houden met het type motor. Naarmate de snelheid toeneemt, tussen de 90-130 kilometer per uur, loop het toerentallimiet op, afhankelijk van het brandstoftype van de motor. Dit begint bij een toerental van 3000.

TABBLAD ONDERSTEUNING – UITGEBREIDE HANDLEIDINGEN, FAQ EN INTERACTIEVE ONDERSTEUNING

Via het kopje handleidingen kunt u nu snel informatie raadplegen over de EcoBox, de Shepherd software en over hoe de rijgedrag scoring werkt.

Systeemupdate September

Systeemupdate September

Greenstar heeft de afgelopen maand de volgende systeemverbeteringen doorgevoerd:

Brandstof verbruiksanalyse - zie wat u bespaart op basis van feiten

Onderstaande grafiek laat het brandstofverbruik zien over een periode van 1 jaar. Dit overzicht is gebaseerd op de nieuwe brandstof analyse functionaliteit in de Shepherd software. 

 

Uitbreiding diensten import - nog sneller diensten koppelen aan voertuigen

Om ritten te kunnen koppelen aan bestuurders en om rijgedrag te matchen aan chaffeurs kunt u nu zélf eenvoudig bestanden invoeren in uw Shepherd. 

 

Toerental berekening op basis van snelheid en brandstoftype – voor eerlijke rijgedragscore

Een benzinemotor zal sneller een hoog toerental maken dan een dieselmotor – zeker bij hoge snelheden. De rijgedrag scoreberekening is nu zo aangepast dat wij automatisch rekening houden met het type motor. Naarmate de snelheid toeneemt, tussen de 90-130 kilometer per uur, loop het toerentallimiet op, afhankelijk van het brandstoftype van de motor. Dit begint bij een toerental van 3000.

 

 

Tabblad ondersteuning – uitgebreide handleidingen, FAQ en interactieve ondersteuning

Via het kopje handleidingen kunt u nu snel informatie raadplegen over de EcoBox, de Shepherd software en over hoe de rijgedrag scoring werkt: 

Voorbeelden van deze systeemupdates zijn te vinden op Greenstarcar