Een primeur! Via de Tesla API zijn wij nu in staat om real-time de Tesla data uit te lezen. Belangrijke zaken zijn: 

Status batterij: 

De batterij is het duurste onderdeel van een elektrische auto. Het is daarom belangrijk dat hier verstandig mee omgegaan wordt door de bestuurder. dat betekent bij voorkeur niet helemaal vol laden en niet helemaal leeg rijden. 

Verbruik tijdens het rijden: 

Het energieverbruik bepaalt, net zoals brandstof in een gewone auto de variabele kosten per maand. Door het energieverbruik te koppelen aan de rijstijl kunnen wij nu gericht tips en tricks geven over de rijstijl in een elektrische auto.  

Opladen: 

Het opladen vergt wat meer planning dan bij een gewone auto. Een bestuurder kan daar echter erg slim mee omgaan door de juiste oplaadpunten te kiezen. Daarmee kan een bestuurder veel efficiënter gebruik maken van zijn elektrische auto.  

Omdat wij al deze data nu rechtstreeks uit de Tesla kunnen halen kunnen wij bedrijven en bestuurders nu gericht ondersteunen in het gebruik van hun EV! 

Tesla was het eerste automerk waarbij dit mogelijk is.. wie zal er volgen!