Het rijgedrag van iedere bestuurder is anders. De scores die worden gehaald zijn voor elke bestuurder verschillend; een 6.5 voor Henk is een hele andere 6.5 voor Piet. Daarom is het belangrijk om scores te bespreken en daarbij passende coaching te vinden. Leer bestuurders kennen en weet hoe je ze het beste in kunt zetten.

Motivatie

Het begint allemaal met de intrinsieke motivatie om het rijgedrag aan te passen aan de hand van de data en analyses die in het systeem beschikbaar zijn. Aan de hand van alleen de cijfers zullen er verschillende meningen worden gevormd omtrent rijgedrag analyse. Neem daar externe factoren in mee. Het soort voertuig, de overige weggebruikers en de weersomstandigheden. Dit zijn enkele van de vele factoren die van buitenaf rijgedrag beïnvloeden. Dit zal soms lastig terug te vinden zijn in de cijfers. Voor de wagenparkbeheerders is het daarom van belang niet alleen te oordelen vanuit cijfers. Bestuurders moeten inzien dat verandering positief is.

Het rijgedrag moet gecoacht en besproken worden. Niet alleen de bestuurders worden gecoacht om het rijgedrag aan te passen maar ook de wagenparkbeheerders. Zij worden zo goed mogelijk ondersteund in het vinden van de juiste aanpak voor iedere individuele bestuurder.

Wist je dat?

Shepherd.png
 • Rijgedrag vaak gelijk staat aan het welzijn van de bestuurder

  Dit zien we regelmatig terug in de scores. Wanneer een bestuurder gemiddeld goed scoort en ineens omlaag duikt met verschillende cijfers, is het hoog tijd om een gesprekje aan te knopen en te achterhalen welke hulp nodig is.

 • Klachten van klanten met hulp van data goed en eerlijk afgehandeld kunnen worden

  Een klant kan opmerken dat het rijgedrag van een bestuurder niet erg prettig was of een slechte recensie plaatsen. Het is dan vaak geloven op het woord van de klant of van de bestuurder. Aan de hand van de data kan er gekeken worden wat de daadwerkelijke situatie was. De bestuurder kan geholpen worden door gerichte coaching of de klant kan aan een passender chauffeur gekoppeld worden.

 • Rijgedrag het visitekaartje van je organisatie is

  Ga voor jezelf maar eens na wanneer je, in jouw ogen, roekeloos rijgedrag van een bedrijfsauto op de weg ziet. Hoe denk jij dan over deze organisatie?

  Het roekeloze rijgedrag wat je eerder hebt gezien zal hoe dan ook een negatieve beïnvloeding hebben op het merk van de organisatie. Je mening over de dienst of service is al gedeeltelijk gevormd terwijl je er nog geen gebruik van hebt gemaakt. In de taxibranche zal je liever niet in die taxi plaatsnemen en in de transport zal je denken dat zij jouw materialen niet zorgvuldig vervoeren.

 • Rijgedrag de betrokkenheid van je organisatie in de maatschappij stimuleert

  Met het aanpakken van het rijgedrag binnen de organisatie staat het welzijn en de veiligheid van de maatschappij voorop. De deelname aan het verkeer van jouw personeel maar ook de aandacht voor duurzaamheid en CO2-uitstoot.

Het coachen van de bestuurders staat voor het maximale uit de organisatie, de voertuigen en de service halen. Het is ons doel om de wagenparkbeheerders of kwaliteitsmanagers daarin zo goed mogelijk te ondersteunen. Met alleen het aflezen van cijfertjes doe je de organisatie te kort. Verdiep je in de analyses en ga in gesprek om verbetering te stimuleren. Uiteindelijk zal dit terug te zien zijn in elk aspect van de organisatie.

Nieuwsgierig naar wat Rijgedrag coaching voor jou kan betekenen?

Neem dan via onderstaande formulier contact met ons op en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.