Onderstaand vindt u een overzicht van de updates die vanaf 20 oktober voor u doorgevoerd zijn.


Eerste resultaten dynamisch toerental limiet beschikbaar.

Herinnert u zich het artikel ‘Persoonlijk schakeladvies van GreenStar’ nog? De afgelopen tijd hebben we dit nieuwe scoremodel met één van onze klanten getest.
En met succes!  

Eerst is een voertuig gekozen waar van tijd tot tijd toerental events ontstonden op de snelweg. Deze events waren vaak moeilijk te voorkomen, omdat chauffeurs op de snelweg vaak al in de hoogste versnelling rijden. Het toerental kan dan niet verlaagd worden door op te schakelen. 
Na een analyse van de data is een nieuw score model afgeleid en toegepast voor dit specifieke voertuig. Hieruit bleek dat de events op de snelweg verdwenen waren. Wel behaalden chauffeurs die bijvoorbeeld tot 4500 toeren per minuut doortrokken in de tweede versnelling nog steeds toerental events. De klant was tevreden en heeft deze chauffeurs aangesproken. Inmiddels is het nieuwe model voor alle Sprinters van dit type bij deze klant uitgerold. 

De komende tijd zullen we meer tests uitvoeren en meer voertuig specifieke score modellen uitrollen. Heeft u suggesties voor voertuigen waar uw bestuurders mee rijden, laat het ons dan vooral weten via support@gsstatistics.com. 


Aanpassingen limieten volledig elektrische voertuigen.

Zeker nu we gemotiveerd worden om zoveel mogelijk over te stappen op elektrische voertuigen, hebben onze ontwikkelaars een sprong gemaakt in de registratie van de gegevens van deze voertuigen.

Met de EcoBox zijn we in staat veel verschillende data uit het voertuig te halen.
De data van volledig elektrische voertuigen is, logischerwijs, anders dan die van een benzine of diesel voertuigen. De elektrische voertuigen beschikken bijvoorbeeld over een batterij. Ook liggen de aandachtspunten van bedrijven die volledig elektrische voertuigen beschikken anders dan van bedrijven die een volledig wagenpark hebben dat met bijvoorbeeld diesel-voertuigen rijdt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de onderhoudskosten en het brandstofverbruik. De levensduur van een batterij komt hierbij kijken.


Dagelijkse management rapportage

We zijn graag bezig met de feedback die wij van onze klanten ontvangen. De data die wij u aanbieden moet zonder te veel moeite gelezen kunnen worden en moet makkelijk zijn in het gebruik. We ontvingen feedback van u over de dagelijkse management mail die u van ons ontvangt. Naar uw feedback wordt geluisterd en om deze reden zijn er veranderingen doorgevoerd, u kunt deze in uw eigen rapportage verwachten vanaf vrijdag 21 oktober.

U kunt in uw rapportage nu snel en overzichtelijk de gemiddelde score per voertuig/ chauffeur zien.

U kunt in uw rapportage nu snel en overzichtelijk de gemiddelde score per voertuig/ chauffeur zien.