Viewing entries in
In de media

400 ton minder CO2 uitstoot in 2015 door GreenStar gebruikers

400 ton minder CO2 uitstoot in 2015 door GreenStar gebruikers

Om klimaatverandering in de hand te houden, is het noodzakelijk dat ontwikkelde landen in 2020 40 procent minder CO2 uitstoten.

Wij van Greenstar dragen graag ons steentje bij aan het behoud van deze wereld en schone lucht voor onze (klein)kinderen. Door rijgedrag verbetering besparen onze klanten werkgevers gemiddeld 5-8 op brandstofkosten brandstofkosten en dragen wij samen een klein beetje bij aan deze wereldwijde doelstelling.

Een leuke statistiek: in 2015 hebben wij meer dan 1000 voertuigen en hun bestuurders ondersteund in het verbeteren van rijgedrag. Samen reden zij 32 miljoen km en zaten zij 905 duizend uur op de weg. Dit resulteert in enkele honderdduizenden liters minder brandstof en zo’n kleine 4 ton minder CO2 uitstoot. Het doel is om voor 2020 minimaal 100.000 voertuigen en bestuurders te ondersteunen met ons programma en daarmee biljoenen CO2 uitstoot te besparen.

Ook bijdragen aan reductie van CO2 uitstoot met uw wagenpark? 

Zet bijvoorbeeld een eigen mobiliteitsbattle op.

Of neem contact met ons op voor meer informatie. Graag denken wij met u mee over hoe ú met uw bedrijf brandstof kunt besparen! 

Greenstar Workshop als onderdeel jaarlijkse TX-keurmerk training

Greenstar Workshop als onderdeel jaarlijkse TX-keurmerk training

Na succesvolle resultaten in de taxi- en bouwbranche doen steeds meer bestuurders mee aan het Greenstar programma. Een onderdeel daarvan is het bijwonen en actief deelnemen aan de Greenstar workshop met focus op tips om rijgedrag te verbeteren en quiz-vragen om iedereen weer op scherp te stellen. Bijvoorbeeld: hoeveel verschil in brandstofkosten krijg je als je 140 km/uur rijdt in plaats van 120 km.uur? Dat het antwoord zo’n 25% is, verbaast chauffeurs nog wel eens. Zolang er geen directe haast is, loopt dat dus al snel in de kosten. In de taxi-branche mag deze workshop ook samen met een interne trainer als TX-keurmerk training worden ingezet. 

Meer weten? neem contact met ons op

Of mail naar: info@gsstatistics.com

Of bel direct: 053 30 40 029 

GreenStar verhuist naar 'Penthouse' van Hengelo

GreenStar verhuist naar 'Penthouse' van Hengelo

Sinds december 2015 is Greenstar, samen met zusterbedrijven Dation (www.dation.nl) en Ovis telematics (www.ovistelematics.com)  verhuisd naar de 'penthouse' van Hengelo: wij zitten op de 8e verdieping van de Technology Tower Twente. Met weer 3 nieuwe collega’s in de teams en de beoogde groei van alle drie de bedrijven werd het zaak meer ruimte te krijgen. Na weken hard klussen is hier het mooie resultaat!  Het adres is Spoorstraat 114, 7551 CA Hengelo. 

Als team uitje hebben wij met elkaar de inrichting zelf ontworpen en ontwikkeld: bekijk hier de movie

Rijgedrag verbetering stimuleren, hoe doe ik dat?

Rijgedrag verbetering stimuleren, hoe doe ik dat?

Rijden met een Ecobox levert voordelen voor zowel uw portemonnee als voor het milieu. Door middel van een rijgedraganalyse van uw werknemers wordt er een feedbackrapport opgesteld met concrete verbeterpunten. Maar hoe stimuleer je je werknemer nou om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan? Naast dat u als werkgever veel kan doen om uw werknemers te stimuleren (hang bijvoorbeeld de voortgang in de kantine om een wedstrijdelement te creëren), wil Greenstar u hier een handje bij helpen. Hoe wij dit doen? 

Workshops op locatie

De workshop kan in combinatie met of ter aanvulling van de TX-keurmerk training worden gegeven, om zo handvatten te bieden voor gedragsverandering.

Greenstar van de maand medaille

Een positieve manier om verandering van rijgedrag te stimuleren is het toevoegen van een wedstrijdelement. Laat uw medewerkers onderling met elkaar strijden om de titel 'Greenstar van de maand'. Greenstar heeft speciale medailles beschikbaar voor deze winnaars, zoals u misschien wel een keer voorbij heeft zien komen op onze Facebook. Ook interesse in een workshop of medaille? Neem dan contact op met onze support.

Geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Advies- en installatiebedrijf Compass: bewuster rijden met GreenStar

Advies- en installatiebedrijf Compass: bewuster rijden met GreenStar

Een tijdje geleden publiceerden wij een artikel over de nieuwswaarde die greenstar uw bedrijf oplevert. Wij vinden het dan ook erg leuk om deze maand een klant van ons terug te zien komen in het nieuws. Het blad Bestelauto vroeg Cynthia de Koning van Compass naar haar ervaringen met Greenstar.

De Koning verteld dat Compass een jong en competitief ingesteld bedrijf is. Voor zichzelf hebben ze dan ook het doel gesteld om 10% minder CO2 uitstoot te realiseren, een mooi streven. De meeste winst is hier te behalen in het besparen van brandstof.  Een veilige en verantwoorde rijstijl staat hoog in het vaandel bij Compass. Al met al een goede match met Greenstar. 

De Koning vind dat de kracht van het systeem ligt in de bewustwording. Het is volgens haar geen hogere wiskunde om de rijgedraganalyse die Greenstar haar toestuurt, in combinatie met de bijbehorende aandachtspunten en tips, te begrijpen. verbetering van de rijstijl ligt volgens de Koning in de bewustwording en verbetering van rijstijlfouten. De meeste besparing wordt gerealiseerd door rustiger te rijden. Veelvoorkomende rijstijlfouten zijn te hard en met een te hoog toerental rijden en de motor onnodig stationair laten lopen. Dankzij Greenstar hopen zij hun CO2 doel aan over een jaar bereikt te hebben.