Trendpresentatie: connected cars en andere mobiliteitstrends voor taxi’s

Trendpresentatie: connected cars en andere mobiliteitstrends voor taxi’s

Wat zijn de trends op het gebied van mobiliteit, en wat betekenen deze trends voor taxibedrijven en taxichauffeurs? Tijdens zijn workshop op Taxi Expo schetst Hans Schaap van GreenStar Statistics welke veranderingen op het gebied van mobiliteit plaatsvinden, waarom dat gebeurt en hoe de taxibranche daar mee om kan gaan.

“Taxi Expo is voor ons de ideale plek om onze klanten en leads bij elkaar te brengen”, legt business development manager Han Verkuyl uit. “Op die manier kunnen we succescases die wij gezamenlijk met klanten hebben gerealiseerd, rechtstreeks delen met geïnteresseerden. De standbezoekers willen we meenemen in het besparingsprogramma dat wij in de loop der jaren hebben ontwikkeld. Alleen aan data heb je niets. Het gaat om gedragsverandering.”

Mobiliteitstrends in de taximarkt

GreenStar streeft naar constante kwaliteitsverbetering. Wij komen dan ook elke twee weken met een update van ons portaal uit, met telkens weer nieuwe rapportages en mogelijkheden. Zo hebben we een scala aan feedbackmethodes en stemmen we in overleg met de klant af wat voor hem het meest effectief is. Een groot deel van de ontwikkelingen is gemaakt op basis van de inbreng van onze klanten. Ook tijdens deze beurs gaan we weer met klanten in gesprek om ons product nog verder door te ontwikkelen en laten we vanzelfsprekend graag onze nieuwste mogelijkheden zien”, aldus Verkuyl.

Tijdens het Taxi Congres zal de CEO van GreenStar, Hans Schaap, het publiek meenemen in de invloed van connected cars en andere mobiliteittrends op de taximarkt. Dat de taximarkt er over een aantal jaar anders uit ziet, realiseert iedereen zich wel, maar welke kansen brengt dat met zich mee? En hoe kan je als ondernemer het verschil maken in tenders ten aanzien van mobiliteit en techniek? Schaap zal de aanwezigen hier uitgebreid over bijpraten.

Banden en remschijven

De klanten van GreenStar gaan dus goed geïnformeerd weer naar huis, maar ze verlaten Taxi Expo ook nog eens niet met lege handen. “Klanten van GreenStar leveren een belangrijke bijdrage aan het milieu. Door actief met onze data aan de slag te gaan wordt aanzienlijk bespaard op CO2-uitstoot en fijnstof, bijvoorbeeld door de langzamere slijtage van banden en remschijven”, legt Verkuyl uit. “De huidige CO2-uitstoot van onze klanten kost één boom 42.000 jaar om te verwerken. Bij bedrijven die niets aan rijgedragverbetering, doen ligt dit zo’n 8 procent hoger. Omdat wij trots op deze besparing van onze klanten zijn, willen we ze tijdens Taxi Expo graag een boom meegeven die hun lagere CO2-uitstoot symboliseert.”

Mobitrans dringt aantal schades met 50% terug

Mobitrans dringt aantal schades met 50% terug

Mobitrans Personenvervoer weet dat een constante hoge kwaliteit van geleverde diensten sterk samenhangt met tevreden reizigers, opdrachtgevers en medewerkers. Om die hoge kwaliteit vast te houden en zelfs te verbeteren ging het bedrijf met het duurzaamheidsprogramma van GreenStar aan de slag. Met succes: zo nam het aantal schades met de helft af en in het aansturen en begeleiden van medewerkers is ook flinke vooruitgang geboekt.

 

Na de nodige goede berichten over GreenStar uit de branche werd begin 2016 ongeveer de helft van de circa veertig Mobitrans-taxi’s op het duurzaamheidsprogramma van GreenStar aangesloten. Het programma verzamelt data als basis voor een duidelijk beeld van het rijgedrag van de chauffeurs. Uit die gegevens komen scores voort, en feedback waarmee chauffeurs en andere medewerkers hun prestaties kunnen verbeteren.

Dat dit werkt, blijkt wel uit de resultaten sinds de start. Het aantal schades nam met zo’n 50 procent af, de brandstofbesparing bedraagt ongeveer 7,5 procent en de besparingen op onderhoud lijken volgens Jan Stoel, eigenaar van Mobitrans, op een kleine 10 procent uit te komen. “Als je minder vaak en minder hard hoeft te remmen, zal je dat terugzien in de slijtage van je banden en de remschijven. De eerste verbeteringen beginnen we nu al te merken.”

Feedback slim inzetten

Mobitrans rolt het programma nu voor alle taxi’s uit, “ook omdat ik er achter kwam dat sommige chauffeurs hun rijgedrag aanpassen als ze weten dat ze gemeten worden, maar dat ze weer in hun oude rijgedrag vervallen als ze niet meer gemeten worden. Je ziet dit aan de brandstofcijfers en vaak zijn ze ook eerlijk genoeg om dit toe te geven.”

Stoel was benieuwd naar de meerwaarde van het GreenStar-programma voor zijn bedrijf – een meerwaarde die gezien de cijfers inmiddels ruimschoots is aangetoond. Hij koos onder meer voor de samenwerking omdat het verbeteren van rijgedrag “hun core-business" is. Ze komen uit de rijschoolbranche en richten zich echt op gedragsverandering, zodat ze resultaten boeken. Daarnaast geven ze goede begeleiding en hebben ze diverse feedbackmethodes die ze op een slimme manier inzetten. Feedback mag een chauffeur nooit afleiden tijdens zijn werk. Hij of zij heeft immers al genoeg aan zijn hoofd en elke afleiding verhoogt de kans op schades. Daarnaast moet het motiverend zijn, en ja: je moet soms ook streng zijn. De cijfers en feedback zijn handig maar als je niets met de info doet, bereik je niet je doel. GreenStar begeleidt je er in om dit op de beste manier voor jouw bedrijf te doen, want elke onderneming is immers uniek.”

Hard rijden helpt niet

Waar de chauffeurs in het begin soms een beetje terughoudend waren, zien zij nu ook het nut van GreenStar’s duurzaamheidsprogramma. Als zij betoogden dat ze flink door moeten rijden om de klant op tijd op te halen, kon Stoel daar cijfers tegenover zetten van collega’s die net zoveel hadden gereden en daarbij wél goed hadden gescoord in hun rijgedrag. Snel rijden levert niets op, weet Stoel nu zeker: het verhoogt juist het brandstofverbruik, slijtage en de kans op schades.

“Je moet heel wat omzetten om een schade weer terug te verdienen. Hard rijden geeft vooral het gevoel dat je iets goedmaakt. Je schiet er niet daadwerkelijk mee op. In het begin waren de chauffeurs sceptisch. Nu zien ze het als een sport om goed te scoren. Het geeft ze een extra stukje feedback waarop ze zich kunnen verbeteren. Het materiaal dat GreenStar beschikbaar stelt is nog erg leerzaam ook. Een extra stukje educatie voor iets wat een belangrijk deel vormt van hun werkzaamheden– namelijk het rijgedrag –  is voor de kwaliteit die ik wil bieden met mijn bedrijf een must.”

Cijfers en stemming

Dat de scores meer dan alleen cijfers zijn, bewijst het geval van één chauffeuse die onder haar gebruikelijke niveau presteerde. Precies op het moment dat Stoel dat met Han Verkuyl van GreenStar besprak, kwam de melding binnen dat ze een kleine verkeersschade had veroorzaakt. Het kwam ter sprake dat de medewerkster in kwestie een drukke privé-periode doormaakte.

“Han vertelde vaker van ondernemers te horen dat een afwijkende score impliceerde dat iemand niet honderd procent met het werk bezig was. Als iemand bijvoorbeeld vrij constant is in zijn cijfers en ineens een terugval vertoont, dan is er meestal iets aan de hand in de privé- of werksfeer. Voor een manager is dit een mooie indicatie om daar op te sturen. Voor mij is dit weer een bevestiging dat je als ondernemer op de cijfers moet blijven zitten om te zorgen dat je bedrijf rendabel is en blijft.”

En dat dit niet alleen voor taxibedrijven geldt, leerde Jan Stoel onlangs tijdens de opening van GreenStar’s nieuwe kantoor in Hengelo. “Ik was echt verrast te merken dat GreenStar ook buiten de taximarkt zeer actief is. Bij de opening van het nieuwe kantoor heb ik onder meer gesproken met fleetowners uit andere branches. Het grappige is dat er veel overeenkomsten zijn. De bijeenkomst heeft me ook het nodige geleerd over de toekomst in de mobiliteit. Over die toekomst heb ik daar met experts uit diverse branches en met diverse achtergronden kunnen sparren.”

 

Bron: TaxiPro

Trends in de vervoersector anno 2020

Trends in de vervoersector anno 2020

 

In de toekomst zal het grijze vak wat het wagenpark nu vaak is, volledig transparant zijn door de “Connected Car Technologie”. Volledig elektrische voertuigen kunnen door zonnepanelen op het dak ineens wel de juiste actieradius behalen en het wagenpark kan door middel van slimme technologie veel efficiënter worden ingezet. Benieuwd naar wat de toekomst u op het gebied van mobiliteit gaat brengen? Onze Whitepaper “Mobiliteit anno 2020” geeft u antwoorden op deze vraag en is opgesteld op basis van gesprekken met groot wagenparkmanagers, duurzaamheidexperts, verzekeraars en universiteiten.

Eenvoudig 5-10% op CO₂ uitstoot besparen?

Ritregistratie een must, maar stiekem best kostbaar? Lastig om hardware om te bouwen bij het wisselen van voertuigen? Privacy van werknemers een struikelblok om het “erdoorheen te krijgen bij de OR?”
Dat is met het Duurzaamheidsplan van Greenstar in een klap opgelost. Rijgedrag verbeteren betekent geld besparen, veiliger rijden en minder CO₂ uitstoot. Verzekeraars begrijpen dat er door slimme tips & tricks en een beloningssysteem veel schades kunnen worden voorkomen en dat ziet u terug in uw premie.
Ritregistratie is nodig, maar geeft geen beeld van de kostenpost “wagenpark en gebruik”.  Het 'Click & Go' programma van Greenstar biedt dit allemaal vanaf EUR 10,-- per maand – geen aansluitkosten – inclusief ritregistratie, directe feedback naar de bestuurders, managementoverzichten en beloningspakketten.

Gratis whitepaper 'Trends in de mobiliteit anno 2020'

Gratis aanbestedingspakket

Gratis aanbestedingspakket

Verhoog de succesfactor in uw aanbestedingstraject

Met het GreenStar Aanbestedingspakket laat u aan uw klant zien hoe u voldoet aan de hoogste kwaliteitsnorm - en zeer kosteneffectief kunt werken. Het Aanbestedingspakket beschrijft hoe u met uw bedrijf de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van uw chauffeurs borgt. Hiermee heeft u net dat streepje voor op de  concurrentie in uw aanbesteding. U kunt onze materialen direct invoegen in uw aanbesteding; hiervoor hebben wij concrete tekstuele en visuele documenten voor u beschikbaar en tevens voorzien we u graag van advies in de implementatie. 

De gratis materialen zijn in te zetten op de volgende onderwerpen in uw aanbesteding:

 • Veiligheid
 • CO2-besparing
 • Brandstofbesparing
 • Onderhoudsbesparing
 • Schadereductie

Voordelen van werken met ons programma zijn:

 • Bevorderen van veilig rijgedrag
 • Sturen op schadereductie
 • Sturen op blijvende brandstof- en onderhoud besparingen
 • Rijgedragverbetering te bewerkstelligen (imago van uw visitekaartjes op de weg)
 • Comfort voor inzittenden en verhoogde veiligheid voor passagiers, chauffeurs en medeweggebruikers
 • Publicitaire doeleinde (graag zoeken wij met jullie de media op)
 • Personeelsbeoordeling (op basis van feiten werknemers beoordelen) en educatie
 • Vermindering CO2-reductie 

Vraag uw gratis aanbestedingspakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en ontvang van ons geheel vrijblijvend het Aanbestedingspakket. 

Claessens Personenvervoer: 9% brandstof besparing in 2 maand

Claessens Personenvervoer: 9% brandstof besparing in 2 maand

Door chauffeurs actief te wijzen op kleine verbeteringen in hun rijstijl, zoals eerder schakelen of de motor eerder uitzetten, kunnen taxibedrijven verschillende voordelen behalen. Dit levert bijvoorbeeld minder schade en slijtage en minder brandstofverbruik op. Dit heeft ook Claessens Personenvervoer in de afgelopen twee maanden ervaren. Het bedrijf heeft het GreenStar Duurzaamheidsprogramma pas twee maanden geleden in het bedrijf doorgevoerd, maar ondertussen heeft het bedrijf al 9 procent brandstof weten te besparen.

Het GreenStar Duurzaamheidsprogramma is een veelzijdig programma dat het rijgedrag van chauffeurs meet en verwekt in profielen, en chauffeurs vervolgens helpt om zich meer bewust te worden van de manieren waarop ze beter en milieuvriendelijker kunnen rijden. “Omdat de chauffeurs zelf continu inzicht krijgen in de manieren waarop ze rijden, verandert hun rijstijl structureel”, zo vertelt vestigingsmanager Patrick Beumer van Claessens Personenvervoer. “We krijgen van passagiers minder klachten met betrekking tot het rijgedrag. En we verwachten ook minder schade aan de voertuigen, al is dit lastig te zeggen in zo’n kort tijdsbestek.”

Rapportcijfer

Het programma is nu doorgevoerd voor alle medewerkers van Claessens Personenvervoer. Dit programma meet precies welke ‘overtredingen’ de chauffeurs maken en geeft hen op basis daarvan een rapportcijfer en tips en manieren om te verbeteren. Beumer: “Elke dag worden de chauffeurs beoordeeld. Als de chauffeur perfect zou rijden, zou het een tien zijn. Maar ze zitten op de weg, dus dat is bijna onmogelijk.”

Het bedrijf merkt echter wel grote veranderingen op in de rijstijlen van de chauffeurs. “De brandstofbesparing is een directe winst, maar ook op andere onderdelen is dit voordelig”, zo meent Beumer. “Wanneer chauffeurs rustiger rijden, is dat veiliger en waarschijnlijk goedkoper. Minder slijtage van de banden is moeilijk te testen, maar ook dit is waarschijnlijk een gevolg.”

Chauffeurs

De chauffeurs zelf zijn ook enthousiast over het programma van Greenstar en het chauffeursportaal, waarop ze precies kunnen zien hoe ze hebben gereden en wat ze dus nog kunnen verbeteren. De nieuwe directe koppeling tussen het agendasysteem van Claessens Personenvervoer TaxSys (van BS Automatisering) en Shepherd software (van GreenStar) zorgt ervoor dat de informatie in het chauffeursportaal altijd up-to-date is. Volgens directeur Erwin Claessens laten chauffeurs tegenwoordig het voertuig vaker uitrollen, begaan ze minder snelheidsovertredingen en zijn ze echt bewust bezig om hun rijgedrag structureel te veranderen. “Je ziet dit ook terug komen in het straatbeeld.”

Nu Claessens Personenvervoer het programma al wat langer gebruikt, valt het op dat chauffeurs zelf steeds actiever aan de slag gaan om hun prestaties te verbeteren, merkt Patrick Beumer. “Eerst waren de chauffeurs wat sceptisch, maar ze zien het nu echt als een kans. We zijn verrast hoe positief men reageert op het programma. Wanneer onze chauffeurs opmerken dat hun rapportcijfer zakt, proberen ze het weer te laten stijgen.”

Klachten passagiers

Hoewel Claessens Personenvervoer het programma nog niet erg lang gebruikt, zegt vestigingsmanager Beumer al gemerkt te hebben dat passagiers minder klachten indienen over hun taxirit. Het kan daarentegen ook juist gebruikt worden om de chauffeur in zijn gelijk te stellen. Nadat een chauffeur van Claessens Personenvervoer zich niet herkende in een klacht van een passagier, kon het programma bewijzen dat die chauffeur bijna perfect had gereden.

Claessens Personenvervoer is een taxibedrijf uit Sittard, dat opereert in de regio Zuid-Limburg en al ruim vijftig jaar bestaat. Het bedrijf richt zich voornamelijk op contractvervoer. Het heeft 130 medewerkers en ruim vijftig voertuigen.

Verbeterde rijstijl

Directeur Claessens benadrukt dat het ook helpt hoe ze het programma hebben ingezet. “De eerste paar weken hebben we zelf actief personen eruit gepikt en ze gewezen op mogelijke verbeteringen. Maar we hebben ze alleen op verbeteringen geattendeerd, medewerkers werden niet op de resultaten afgestraft.” Een verschil maakt het bedrijf voor snelheidsovertredingen waarbij de maximum snelheid ruimschoots overschreden wordt. In dat geval krijgt de chauffeur een officiële waarschuwing.

Hoewel Claessens Personenvervoer elke dag de rapportages kan inzien van de prestaties van chauffeurs op alle ritten, kiest het bedrijf ervoor om die rapportages eenmaal per week te monitoren. “Wij hebben ervoor gekozen om deze lijst te delen met de chauffeurs door hem op te hangen in de kantine, zodat alle medewerkers kunnen zien waarop zij zich kunnen verbeteren."

Feedback

In de opleidingsmethodiek van het Greenstar Duurzaamheidsprogramma krijgen chauffeurs niet onmiddellijk tijdens hun rit feedback, maar pas achteraf. Daar heeft GreenStar echter bewust voor gekozen. Ten eerste vanwege veiligheid: “Onze contacten met verzekeraars en schadepreventiebedrijven hebben ons geleerd dat de meeste schade ontstaat doordat de chauffeurs met te veel dingen tegelijk bezig zijn”, aldus Han Verkuyl, Business Development Manager bij GreenStar.

“Wij streven er daarom naar om beter rijden een onderdeel van het bewustzijn van chauffeurs te maken en chauffeurs niet tijdens het rijden te veel af te leiden. Bovendien geven voertuigen zélf vaak ook al vaak inzage in hoe het voertuig gereden wordt, wat een prachtige aanvulling is in ons opleidingspakket en wat wij dus niet dubbel hoeven te doen.”

Bron: TaxiPro

 

Rob Kaijer: ‘Dan maar rijden als een oud wijf’

Rob Kaijer: ‘Dan maar rijden als een oud wijf’

In de rubriek Masters of Mobility interviewt Mobility Reporter iedere maand een innovator op het gebied van mobiliteit: beslissers die op een eigen manier mensen in hun organisatie anders naar mobiliteit laten kijken. Vandaag vertelt Rob Kaijer, eigenaar van Taxibedrijf Kaijer, hoe hij zijn chauffeurs bewuster laat rijden. 

Als iemand het taxiwezen uit elke porie ademt, is het Rob Kaijer wel. Al zevenentwintig jaar is hij actief in het taxibedrijf, de laatste zestien jaar bestiert hij Taxibedrijf Kaijer samen met zijn vrouw. Het Noord-Hollandse familiebedrijf dat zijn grootvader ooit in 1946 startte. Een periode die hem bepaald geen windeieren legde. Toen hij begon in het taxibedrijf bestond het wagenpark uit totaal 5 taxi’s en 2 taxibusjes. Door een aantal taxibedrijven over te nemen en het groeiende aanbod aan taxivervoer, groeide het aantal taxi’s en taxibusjes naar 42 en het aantal personeelsleden naar 65. Ook de binnengehaalde contracten werden groter en groter. Anno 2016 zijn particuliere ritjes eerder de uitzondering, het bedrijf draait vooral op contractvervoer. Leerlingen-, ziekenhuis- Valys- en invalidenvervoer in grote volumes ingekocht door overheden- en vaak verkregen via een officiële grote Europese aanbestedingsroute.

Groen rijden bewijzen

Een lucratieve business, maar wel één die vereist dat je je zaken piekfijn op orde hebt. “Overheden of publieke ondernemingen die taxivervoer (Europees) aanbesteden, stellen eisen aan de kwaliteit van de taxi-onderneming”, vertelt de bevlogen ondernemer. “Ze kijken daarbij naar de prijs, maar bijvoorbeeld ook naar hoe duurzaam en veilig je opereert als bedrijf.”

Allemaal leuk en aardig, maar hoe ‘bewijs’ je dat je groen rijdt als duurzaamheid nooit echt integraal onderdeel van je bedrijfsuitvoering heeft uitgemaakt? En je je niet kan wenden tot het elektrisch maken van je wagenpark omdat daarvoor de modellen –Kaijer rijdt veel met busjes- domweg nog niet op de markt zijn? Kaijer vond het antwoord op deze vragen in een samenwerking met GreenStar. Deze consultancy-organisatie maakt rijgedrag transparant, creëert een risico- en kostenprofiel van bestuurders en wagenpark en biedt persoonlijke feedback naar bestuurders op basis van rijgedragmetingen en -analyse. Met als doel: veiliger rijgedrag stimuleren, minder schadeclaims, brandstofbesparingen, maar ook het terugdringen van de CO2-voetafdruk.’

Sceptisch

Hoewel Kaijer in eerste instantie best sceptisch was over de samenwerking met Greenstar –“het leek te mooi om waar te zijn”- won zijn nieuwsgierigheid het toch van de twijfel. En zo kregen op een blauwe maandag vorig jaar 35 van zijn auto’s een Greenstar-ecobox: een klein kastje dat plug-en-play geïnstalleerd wordt in de OBD II poort van het voertuig en die zes parameters meet: snelheid, onnodig hard optrekken, hard remmen, onnodig stationair draaien, hoog toerental en g-krachten in bochten.

Al snel bleek dat er op al die parameters veel winst te halen was. Vol trots haalt Kaijer de eerste resultaten erbij. “Sinds de start van de proef bespaarden we 12 procent op brandstof en haalden we een Co2-reductie van 51000 kilogram doorberekend op jaarbasis.” Maar dat niet alleen: zijn chauffeurs rijden sinds het kastje in hun auto zit, ook veiliger en veroorzaken minder ongelukken. Met als bijkomend voordeel een forse daling in het aantal schadeclaims. Kaijer: "Daar was het ons in eerste instantie natuurlijk niet om te doen, maar is wel absoluut mooi meegenomen.”

Leerlingen vervoeren

Daarnaast verstevigden de resultaten zijn positie in de race voor een felbegeerd Europees aanbestedingstraject: het leerlingenvervoer van West-Friesland. Deze club organiseert en coördineert in opdracht van 7 Westfriese gemeenten het vervoer van ruim 850 leerlingen naar het speciaal onderwijs zowel binnen als buiten de regio. Kaijer: "Deze opdrachtgever stelde in het aanbestedingstraject niet alleen als eis ‘duurzaamheid’, maar zocht ook een vervoerspartner die kon bewijzen dat zij leerlingen veilig kan vervoeren. En dat toonden deze resultaten overduidelijk aan.”

Nu voor “99 procent” zeker is dat deze opdracht doorgaat en Kaijer al nieuwe chauffeurs aan het zoeken is om deze enorme klus te klaren, peinst hij er niet over om de kastjes uit de auto’s te halen. Ook al moeten sommige chauffeurs nog steeds aan ze wennen. “Ze voelden zich met name in het begin natuurlijk gecontroleerd en dachten dat we het alleen maar deden om kosten te besparen. Maar nu vinden ze het ook prettig om te zien dat hun prestaties flink toenemen. En omdat we echt individuele begeleiding geven aan chauffeurs die het nodig hebben, worden ze zich beter bewust van hoe belangrijk rijgedrag is. En dat is voor mij het allerbelangrijkste. Een chauffeur hoeft van mij echt niet elke dag een 10 te rijden, maar hij moet wel bewust met duurzaamheid en veiligheid bezig zijn. Dan soms maar rijden als ‘een oud wijf’ zoals ze zelf weleens gekscherend zeggen.”

Bron:

Interessante inzichten mobiliteitstrends

GreenStar opende op 10 juni jongstleden zijn nieuwe kantoor in Hengelo. Tijdens een workshop werden de partners en relaties van GreenStar geprikkeld om na te denken over de invloed van mobiliteitstrends op de taxibranche. Dat leverde de nodige interessante inzichten op. Zo wordt niet uitgesloten dat op termijn een grote partij uit de categorie Google het concept van de regiecentrale veel breder gaat oppakken. Tevens moet het serviceniveau in het contractvervoer zo ver mogelijk omhoog, onder meer door verbetering van het rijgedrag.

Het is nog maar ruim twee jaar geleden dat het eerste taxibedrijf met GreenStar aan de slag ging. Het programma is er op gericht het rijgedrag van chauffeurs te analyseren. De bewustwording die daar uit voortvloeit  kan leiden tot een besparing van gemiddeld 8 procent op de brandstofkosten. Ook de kosten van onderhoud worden gereduceerd: verantwoord rijgedrag maakt dat het de auto’s langer meegaan en dat er minder vaak schade wordt gereden. Met zijn software ondersteunt het bedrijf inmiddels duizenden chauffeurs in het verbeteren van hun rijgedrag.  De groei van zowel GreenStar als zusterbedrijf Dation maakte een verhuizing naar een nieuw en ruimer onderkomen gewenst.

Invloed van trends

Hans Schaap, CEO van GreenStar, leidt de workshop die voorafgaat aan het netwerken en borrelen. De aanwezigen zijn afkomstig uit de taxisector, de koeriersbranche en het verzekeringswezen. Ook de verkeersopleiders en softwareleveranciers waren goed vertegenwoordigd. Aan hen wordt gevraagd na te denken over trends in mobiliteit, wat die voor hen betekenen en hoe ze er concreet op in kunnen spelen. Door gekleurde stickers op foto’s te plaatsen, geven de deelnemers aan van welke trends zijde sterkste invloed op hun bedrijfsactiviteiten verwachten.

Zo wordt de file veel aangewezen als storende factor, want stilstaan kost nu eenmaal meer dan het oplevert. Diverse mensen plakken één van hun stickers op een foto van een trein, met als achterliggende gedachte steeds meer bedrijven met een mobiliteitsbudget werken dat de gebruiker ervan naar eigen inzicht kan besteden.

Er wordt ook met bijzondere belangstelling gekeken naar elektrische en zelfrijdende auto’s,  wat weer ten dele aansluit op een andere belangrijke trend: de groeiende vraag vanuit de maatschappij naar duurzaamheid. En veel bedrijven willen graag iets doen aan met name de kleine schades die in het dagelijks werk ontstaan, want de kosten die ermee gepaard gaan drukken flink op de begroting. Een oplossing is echter niet zomaar gevonden.

Duurzaamheidsbattle

Verder wordt connectivity, waarbij systemen met elkaar worden verbonden, steeds belangrijker. GreenStar zet hier zelf sterk op in middels het duurzaamheidsprogramma Connect. Het is een voorbeeld van technologie die steeds wordt doorontwikkeld en dus steeds meer waardevolle data oplevert. “We merken dat de besparingen die rijgedragverbetering opleveren voorspelbaar beginnen te worden”, stelt Hans Schaap.

Een voorbeeld uit de zaal laat zien dat de besparingen door extra elementen toe te voegen nog wat opgevoerd kunnen worden. Gedurende zes maanden ‘vochten’ zes bedrijven uit Zwolle en Kampen een mobiliteitsbattle met elkaar uit. De onderlinge strijd bleek een motivatie om het gedrag nog verder te verbeteren en zo de reductie van het brandstofverbruik nog wat te vergroten. Flink wat aandacht in de media droeg daar nog aan bij. Dit jaar vindt de battle opnieuw en tevens in andere regio’s plaats.

Regie en vervoer

Na dit plenaire gedeelte gaan de deelnemers in kleinere groepen brainstormen, om een klein uur later de resultaten te presenteren. Vanuit en met betrekking tot de taxibranche worden diverse bevindingen toegelicht. Opdrachtgevers kiezen bijvoorbeeld steeds vaker voor een scheiding tussen regie en vervoer. Daarbij wordt niet uitgesloten dat een grote partij uit de categorie Google die regie ooit veel completer gaat oppakken dan nu het geval is.

Een andere waargenomen trend is de verschuiving van aanbod naar vraag. Zo kan het vervoer van personen op termijn best worden uitgebreid met het van A naar B brengen van pakketten indien de markt daar om vraagt.  Service wordt een steeds belangrijkere component. In het doelgroepenvervoer is dit essentieel, maar straattaxi’s kunnen zich er volgens de workshopdeelnemers nauwelijks mee onderscheiden. Verbetering van het rijgedrag is zonder meer een manier om het serviceniveau te verhogen en vast te houden.

Aanbestedingen

Wat tevens uit de workshop voortkwam is de wens om de mate van CO2-uitstoot aantoonbaar te maken, zodat goede prestaties op dit vlak kunnen worden meegewogen in aanbestedingen. Dat idee haakt concreet in op maatschappelijke vraag naar meer duurzaamheid. Punt van aandacht is volgens Hans Schaap wel dat daar veel data voor nodig is. In de ontwikkeling van de technologie die daarvoor vereist is, is nog een lange weg te gaan.

Een andere workshopgroep had zich onder meer met de werkdruk van taxichauffeurs beziggehouden. Iets minder druk zou kunnen leiden tot bewuster rijgedrag, en daarmee tot minder kleine schades. Wat ook kan helpen is voor de chauffeurs inzichtelijk maken wat zo’n schade inhoudt en wat er moeten gebeuren om de kosten ervan terug te verdienen. De insteek moet dan niet zijn om te straffen, want dat motiveert niet. Een betere begeleiding kan al veel schade helpen voorkomen.

Slimmer onderhoud

Waar verrijkte data ook bij zou kunnen helpen, zo concludeerde een andere werkgroep, is het bij aanschaf al ongeveer vaststellen wat de levensduur van een voertuig zal zijn. Dan kun je sturen op onderhoud en het gewenste rijgedrag vooraf bepalen. Daaruit komt de wens voort om onderhoudsintervallen slimmer in te delen: niet per se op vaste momenten, maar op basis van wat nodig is.

In de uitvoering van al deze ideeën kan verrijkte data een belangrijke rol spelen, zo concludeert Hans Schaap na alle presentaties. De wens is om rijgedrag te voorspellen en daarmee te sturen,  en om zo de productiviteit en klanttevredenheid te sturen. GreenStar neemt deze en andere waargenomen trends en wensen op in de roadmap voor het verder ontwikkelen van de software, en het wordt bovendien individueel met alle bedrijven opgepakt.

Wie meer wil weten over de uitkomsten van het seminar kan daar de gratis whitepaper van GreenStar over aanvragen.

Persoonlijk schakeladvies van GreenStar

Persoonlijk schakeladvies van GreenStar

Veel mensen kennen ze nog wel: de Doeks uut Hasselt die 100 reden in de tweede versnelling (link). Inmiddels gebeurt dat niet meer in Hasselt County en hebben de Doeks een eigen wagenpark kunnen aanschaffen, o.a. door het geld dat zij besparen door eerder te schakelen (link). Bij GreenStar Statistics helpen wij graag ondernemers om dit ook buiten Hasselt County werkelijkheid te laten worden. Alleen dat brengt een uitdaging met zich mee: hoe geef je dagelijks duizenden chauffeurs die rijden in allerlei verschillende voertuigen, van de kleine Toyota Aygo tot grote Volkswagen Crafter, een persoonlijk advies om beter te leren schakelen? Als GreenStar team zijn wij die uitdaging aangegaan. Na heel wat spelen met onze data, de nodige statistiek, en een paar goede discussies verder, presenteren wij in deze blog de resultaten en wat u op dit gebied van ons kunt verwachten.

De uitdaging

Van verschillende klanten kregen wij de vraag of we onze toerental limiet instelbaar per voertuig konden maken. Op die manier kun je een veel persoonlijker en nauwkeuriger schakeladvies geven. Dit neemt niet weg dat deze vraag ook de nodige leuke uitdagingen met zich meebrengt. Allereerst: als het mogelijk is om de limiet in te stellen per voertuig, waar baseer je de limiet dan op voor al die verschillende voertuigen? En: Hoe zorgen we dat de scores na het instellen van de limiet nog steeds vergelijkbaar zijn voor al die verschillende voertuigen?

We zouden GreenStar Statistics niet zijn als we deze vragen niet met behulp van statistisch onderzoek zouden beantwoorden. Al onderzoekende liepen we tegen nog een uitdaging aan. Als we bijvoorbeeld de onbewerkte snelheids- en toerentaldata tegen elkaar uitzetten ontstaat grafiek 1.

Grafiek 1 - Onbewerkte toerental- en snelheidsgegevens van een Volkswagen Crafter

Hieruit is weinig af te leiden over het toerntal van een voertuig bij een bepaalde snelheid.

Onze aanpak

Met een slim algoritme zijn we erin geslaagd om de bovenstaande data in enkele seconden op te schonen tot grafiek 2.

Grafiek 2 - Opgeschoonde toerental- en snelheidsgegevens van een Volkswagen Crafter

Op basis van een statistische analyse van de bovenstaande data en VWE-voertuiginformatie hebben we als voorbeeld het scoremodel in grafiek 3 opgesteld voor de Volkswagen Crafter.

Grafiek 3 - Opgesteld scoremodel voor de Volkswagen Crafter

De Crafter beschikt over 6 versnellingen, waarvan de versnellingen 2 t/m 5 in de bovenstaande afbeelding te zien zijn.  Alle datapunten binnen het rode gebied zijn in dit model toerental events. Een toerental event betekent dat je als bestuurder te laat schakelt. Deze zijn dus te voorkomen door eerder op te schakelen. Zoals te zien is valt de zesde versnelling daarbuiten, omdat in die versnelling en bij die snelheden het toerental niet meer onder de rechte lijn nabij de 3000 toeren kan blijven, en de chauffeur het toerental niet langer kan verlagen door op te schakelen.

Het bovenstaande model is met verschillende typen voertuigen getest voor zowel Diesel- als benzinevoertuigen, en van kleine Toyota Aygo’s tot grote Mercedes-Benz Sprinters. In alle gevallen bleek het scoremodel goede schakelmomenten aan te geven, waar de gebruiker zijn gedrag op kan aanpassen.

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over ons persoonlijk schakeladvies, of ons innovatieve GreenStar duurzaamheidsprogramma om uw mensen milieuvriendelijker en veiliger te laten rijden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Claessens Personenvervoer: '9% brandstof besparing met behulp van GreenStar'

Claessens Personenvervoer: '9% brandstof besparing met behulp van GreenStar'

Door chauffeurs actief te wijzen op kleine verbeteringen in hun rijstijl, zoals eerder schakelen of de motor eerder uitzetten, kunnen taxibedrijven verschillende voordelen behalen. Dit levert bijvoorbeeld minder schade en slijtage en minder brandstofverbruik op. Dit heeft ook Claessens Personenvervoer in de afgelopen twee maanden ervaren. Het bedrijf heeft de Greenstar Heartbeat pas twee maanden geleden in de voertuigen doorgevoerd, maar ondertussen heeft het bedrijf al 9 procent brandstof weten te besparen.

Greenstar Heartbeat is een veelzijdig programma dat het rijgedrag van chauffeurs meet en verwekt in profielen, en chauffeurs vervolgens helpt om zich meer bewust te worden van de manieren waarop ze beter en milieuvriendelijker kunnen rijden. “Omdat de chauffeurs zelf continu inzicht krijgen in de manieren waarop ze rijden, verandert hun rijstijl structureel”, zo vertelt vestigingsmanager Patrick Beumer van Claessens Personenvervoer. “We krijgen van passagiers minder klachten met betrekking tot het rijgedrag. En we verwachten ook minder schade aan de voertuigen, al is dit lastig te zeggen in zo’n kort tijdsbestek.”

Rapportcijfer

Het programma is nu doorgevoerd voor alle medewerkers van Claessens Personenvervoer. Dit programma meet precies welke ‘overtredingen’ de chauffeurs maken en geeft hen op basis daarvan een rapportcijfer en tips en manieren om te verbeteren. Beumer: “Elke dag worden de chauffeurs beoordeeld. Als de chauffeur perfect zou rijden, zou het een tien zijn. Maar ze zitten op de weg, dus dat is bijna onmogelijk.”

Het bedrijf merkt echter wel grote veranderingen op in de rijstijlen van de chauffeurs. “De brandstofbesparing is een directe winst, maar ook op andere onderdelen is dit voordelig”, zo meent Beumer. “Wanneer chauffeurs rustiger rijden, is dat veiliger en waarschijnlijk goedkoper. De slijtage van de banden is moeilijk te testen, maar ook dit is waarschijnlijk een gevolg.”

Chauffeurs

De chauffeurs zelf zijn ook enthousiast over het programma van Greenstar en het chauffeursportaal, waarop ze precies kunnen zien hoe ze hebben gereden en wat ze dus nog kunnen verbeteren. De nieuwe directe koppeling tussen het agendasysteem van Claessens Personenvervoer TaxSys (van BS Automatisering) en Shepherd software (van GreenStar) zorgt ervoor dat de informatie in het chauffeursportaal altijd up-to-date is. Volgens directeur Erwin Claessens laten chauffeurs tegenwoordig het voertuig vaker uitrollen, begaan ze minder snelheidsovertredingen en zijn ze echt bewust bezig om hun rijgedrag structureel te veranderen. “Je ziet dit ook terug komen in het straatbeeld.”

Nu Claessens Personenvervoer het programma al wat langer gebruikt, valt het op dat chauffeurs zelf steeds actiever aan de slag gaan om hun prestaties te verbeteren, merkt Patrick Beumer. “Eerst waren de chauffeurs wat sceptisch, maar ze zien het nu echt als een kans. We zijn verrast hoe positief men reageert op het programma. Wanneer onze chauffeurs opmerken dat hun rapportcijfer zakt, proberen ze het weer te laten stijgen.”

Klachten passagiers

Hoewel Claessens Personenvervoer het programma nog niet erg lang gebruikt, zegt vestigingsmanager Beumer al gemerkt te hebben dat passagiers minder klachten indienen over hun taxirit. Het kan daarentegen ook juist gebruikt worden om de chauffeur in zijn gelijk te stellen. Nadat een chauffeur van Claessens Personenvervoer zich niet herkende in een klacht van een passagier, kon het programma bewijzen dat die chauffeur bijna perfect had gereden.

Claessens Personenvervoer is een taxibedrijf uit Sittard, dat opereert in de regio Zuid-Limburg en al ruim vijftig jaar bestaat. Het bedrijf richt zich voornamelijk op contractvervoer. Het heeft 130 medewerkers en ruim vijftig voertuigen.

Verbeterde rijstijl

Directeur Claessens benadrukt dat het ook helpt hoe ze het programma hebben ingezet. “De eerste paar weken hebben we zelf actief personen eruit gepikt en ze gewezen op mogelijke verbeteringen. Maar we hebben ze alleen op verbeteringen geattendeerd, medewerkers werden niet op de resultaten afgestraft.” Een verschil maakt het bedrijf voor snelheidsovertredingen waarbij de maximum snelheid ruimschoots overschreden wordt. In dat geval krijgt de chauffeur een officiële waarschuwing.

Hoewel Claessens Personenvervoer elke dag de rapportages kan inzien van de prestaties van chauffeurs op alle ritten, kiest het bedrijf ervoor om die rapportages eenmaal per week te monitoren. “Wij hebben ervoor gekozen om deze lijst te delen met de chauffeurs door hem op te hangen in de kantine, zodat alle medewerkers kunnen zien waarop zij zich kunnen verbeteren.

Feedback

In de opleidingsmethodiek van Greenstar Heartbeat krijgen chauffeurs niet onmiddellijk tijdens hun rit feedback, maar pas achteraf. Daar heeft Greenstar echter bewust voor gekozen. Ten eerste vanwege veiligheid: “Onze contacten met verzekeraars en schadepreventiebedrijven hebben ons geleerd dat de meeste schade ontstaat doordat de chauffeurs met te veel dingen tegelijk bezig zijn”, aldus Han Verkuyl, Business Development Manager bij Greenstar.

“Wij streven er daarom naar om beter rijden een onderdeel van het bewustzijn van chauffeurs te maken en chauffeurs niet tijdens het rijden te veel af te leiden. Bovendien geven voertuigen zélf vaak ook al vaak inzage in hoe het voertuig gereden wordt, wat een prachtige aanvulling is in ons opleidingspakket en wat wij dus niet dubbel hoeven te doen.”

10 juni kantooropening met inspirerende workshops en feestelijke borrel

10 juni kantooropening met inspirerende workshops en feestelijke borrel

In de afgelopen jaren is GreenStar uitgegroeid tot succesvolle innovator op het speelveld van de Connected Car. Inmiddels ondersteunen wij dagelijks duizenden bestuurders die gezamenlijk miljoenen kilometers rijden, vele liters brandstof en tonnen CO2-uitstoot besparen. Dit willen wij vieren. 

Op 10 juni 2016 openen wij officieel ons nieuwe kantoor, de 'Penthouse' op de 8e verdieping in de Technology Tower Twente. Naast de nodige feestelijkheden bieden wij ook inspirerende workshops rondom de 'Connected Car'.      

 

Programma:

13:00 - 15:30 Workshop programma

15:00 Inloop en welkomstdrankje

16:00 Officiële opening

16:30 Borrel en netwerken

18:00 Afsluiting

 

WOrkshop Geld besparen met de Connected Car

De workshop duurt van 13:00 tot 15:30 en bevat de volgende onderwerpen: 

 1. Algemeen: de kansen en risico's van de Connected Car voor uw wagenpark. Wat betekent de opkomst van de steeds slimmere (elektrische?) en zelfrijdende auto voor uw bedrijf? Hoe kunt u daarmee besparen en geld verdienen? Tijdens de workshop zullen theorie en praktijkvoorbeelden elkaar afwisselen.  
 2. Speciaal voor GreenStar gebruikers en partners behandelt de workshop een overzicht van de laatste GreenStar ontwikkelingen, ondersteund met praktijkvoorbeelden. Ook gaan wij tijdens de workshop in op onze toekomstige ontwikkelingen en geven wij inzage in onze development roadmap. 
 3. Zelf ervaren: maak een rit in de zelfrijdende Tesla Model S.

Voor wie - management / directie wagenparken, (potentiële) partners GreenStar en GreenStar gebruikers en geïnteresseerden in het GreenStar programma.

Kosten: geen, GreenStar trakteert.  

 

Aanmelden

Sparren met kennisexperts rondom wagenparken? Zin in een feestelijke borrel? Zien hoe ons team zelf ons kantoor ingericht heeft? Laat het ons dan even weten! 

Gehaast rijgedrag behaald nauwelijks tijdwinst

Gehaast rijgedrag behaald nauwelijks tijdwinst

Taxichauffeurs rijden regelmatig wat harder omdat ze denken dat het goed zou zijn voor het bedrijf; dan zou de planning beter gehaald kunnen worden. “Uit metingen van diverse taxibedrijven die met ons programma werken blijkt dat er met gehaast rijgedrag nauwelijks tijdwinst te halen valt. Het heeft dan weinig zin om bijvoorbeeld stevig op te trekken, harder te rijden of een rotonde hard te nemen”, vertelt Han Verkuyl van GreenStar. Hij geeft regelmatig workshops bij taxibedrijven over verbeteringen van de rijstijl van taxichauffeurs.

Zo zijn er in het kader van een traject gericht op besparing van brandstof, onderhoud en schades, op beperking van CO2-uitstoot en op rijgedragsverbetering binnen ‘Het Nieuwe Rijden’ onlangs bij de Haars Groep uit Gorinchem voor zo’n 200 chauffeurs workshops verzorgd door Greenstar. De workshops waren een vervolg op een eerdere pilot met een deel van het wagenpark van Taxi Haars.

Wagenpark

De Haars Groep heeft na de pilot besloten het gehele wagenpark van rond de 200 voertuigen uit te rusten met het GreenStar programma. Daarmee wordt het rijgedrag in kaart gebracht waarna GreenStar, op basis van hun analyses daarvan, gericht advies geeft over aandachts- en/of verbeterpunten voor het bedrijf als geheel, maar vooral voor de individuele chauffeur.

“Met name dat laatste wordt vaak onderschat”, vertelt Verkuyl. “Meten is één ding. Maar ervoor zorgen dat er een structurele verbetering in de rijstijl plaatsvindt is een heel ander aspect. Toch zien we dat het mogelijk is om rijgedrag ten positieve te beïnvloeden. Zo ook bij de Haars Groep waar echt mooie stappen gemaakt zijn. De workshops zijn daarbij een mooie tool om in gesprek te gaan met de chauffeurs over hun beweegredenen om te rijden zoals zij rijden. We horen tijdens workshops regelmatig vergelijkbare zaken, maar eigenlijk worden we bij elke workshop ook weer verrast door nieuwe ervaringen en andere invalshoeken van de chauffeurs.”

Stevig doorrijden

Bij de Haars Groep werken volgens Verkuyl gemotiveerde chauffeurs die hun uiterste best doen optimale service aan de klant te bieden. “Het zijn beroepschauffeurs die betrokken zijn bij hun klanten. Vaak is bij stevig doorrijden dan ook het ‘excuus’ dat anders de klant niet op tijd opgehaald kan worden. Maar tijdens de workshop komt er vanuit de groep dan ook vaak iets terug als: ’Vanochtend trok je behoorlijk hard op maar bij het stoplicht stond ik gewoon weer naast je’. Dat zorgt voor de nodige hilariteit.”

Maar het doel is uiteindelijk dat iedereen zijn rijgedrag echt zo optimaal mogelijk maakt. “Voor ons is het belangrijk na zo’n bijeenkomst te horen dat met name de snel doorrijdende chauffeurs aangeven dat ze meer bewust gaan rijden.” voegt Verkuyl er aan toe. “Zij realiseerden zich daarbij niet dat bijvoorbeeld in het verbruik het verschil tussen 120 km per uur en 140 kilometer per uur in totaal 25% aan brandstof scheelt. Ook is er maar beperkt inzicht in de bijkomende kosten van extra onderhoud en schades.”

Workshops

Tijdens de workshops wordt nadrukkelijk stil gestaan bij het belang van goed en tijdig anticiperen op de situatie op de weg. De getoonde feiten die gemeten worden helpen daarbij. In de winter is bijvoorbeeld de kans op autoschade aanmerkelijk groter dan in de zomer (maar liefst 60%). “Daarmee geven we aan hoe belangrijk het is om de rijstijl aan te passen aan de omstandigheden”, vertelt Verkuyl.

“Regelmatig hoor ik chauffeurs zeggen: ‘Ik ken niemand die beter rijdt dan ik’. Maar hoe goed je ook rijdt, iedereen heeft zijn eigen blinde vlekken en valkuilen, en dus verbeterpunten. Er zijn bijvoorbeeld chauffeurs die te dicht op hun voorganger rijden. ‘Als ik goed in de slipstream rij dan rij ik toch zuinig?!’ hoor je ze zeggen. Ze rijden misschien wel zuinig, maar veilig allerminst. Zulke chauffeurs scoren dan ook slecht op remevents. Zij overzien de weg niet en moeten telkens te hard remmen.”

Automaat

De business development manager van GreenStar ziet geregeld tijdens een workshops dat chauffeurs niet goed weten hoe ze met een automaat kunnen schakelen of hulpmiddelen in een voertuig niet optimaal benutten. “Het is mooi om te zien hoe chauffeurs elkaar dan helpen door hun kennis en ervaringen te delen.”

Tijdens de workshop komen de chauffeurs zelf met ideeën komen hoe ze hun rijgedrag kunnen verbeteren en schades kunnen voorkomen. “De chauffeurs leren van elkaars tips en omdat ze het zelf bedenken gaan ze er sneller iets mee doen. Dat veilig en zuinig rijgedrag na een workshop meer gaat leven zien wij terug in de scores die gemeten worden via de EcoBox. Uit ervaring weten we dat 1 punt stijging alleen op brandstof al een besparing teweegbrengt van 7,5%”, legt Verkuyl uit.

Onwetendheid taxi-ondernemers

“In algemene zin heb ik gemerkt dat er nog vaak onwetendheid bestaat bij taxi-ondernemers hoe er met hun voertuigen wordt omgegaan”, vervolgt Verkuyl. “Ik kom het namelijk veel tegen dat ondernemers niet goed weten wat er gebeurt op de weg. Terwijl er met die wagens meestal toch heel wat kilometers worden afgelegd en belangrijke klanten worden vervoerd. Vaak staat toch de naam op het dak; iedere andere weggebruiker kan zien hoe jouw chauffeurs zich gedragen.”

Onze klanten zijn daarom vaak blij dat door onze metingen diverse verrassende zaken naar voren komen waar iets aan gedaan kan worden. Een chauffeur die een wagen regelmatig doortrekt tot het maximum in toeren is helaas geen uitzondering. Laatst was ik bij een bedrijf waar een chauffeur regelmatig hard door de bochten reed. Ik pakte er een voorbeeld uit en zag in ons portaal dat het onder meer gebeurde op een plek waar een stopteken staat. De ondernemer heeft de chauffeur erop aangesproken en daarmee de kans op ongelukken teruggebracht. Het is mooi dat je op deze manier naast besparingen en een beter milieu, ook kan bijdragen aan de veiligheid van zowel de verkeersdeelnemers, taxichauffeurs én passagiers.”

Bron

400 ton minder CO2 uitstoot in 2015 door GreenStar gebruikers

400 ton minder CO2 uitstoot in 2015 door GreenStar gebruikers

Om klimaatverandering in de hand te houden, is het noodzakelijk dat ontwikkelde landen in 2020 40 procent minder CO2 uitstoten.

Wij van Greenstar dragen graag ons steentje bij aan het behoud van deze wereld en schone lucht voor onze (klein)kinderen. Door rijgedrag verbetering besparen onze klanten werkgevers gemiddeld 5-8 op brandstofkosten brandstofkosten en dragen wij samen een klein beetje bij aan deze wereldwijde doelstelling.

Een leuke statistiek: in 2015 hebben wij meer dan 1000 voertuigen en hun bestuurders ondersteund in het verbeteren van rijgedrag. Samen reden zij 32 miljoen km en zaten zij 905 duizend uur op de weg. Dit resulteert in enkele honderdduizenden liters minder brandstof en zo’n kleine 4 ton minder CO2 uitstoot. Het doel is om voor 2020 minimaal 100.000 voertuigen en bestuurders te ondersteunen met ons programma en daarmee biljoenen CO2 uitstoot te besparen.

Ook bijdragen aan reductie van CO2 uitstoot met uw wagenpark? 

Zet bijvoorbeeld een eigen mobiliteitsbattle op.

Of neem contact met ons op voor meer informatie. Graag denken wij met u mee over hoe ú met uw bedrijf brandstof kunt besparen!