Je denkt er liever niet aan, maar weet jij wat je moet doen als je met de auto in het water beland?

Ga voorbereid op weg en zorg er voor dat mogelijke hulpmiddelen om de auto uit te komen, aanwezig zijn in de auto. Hierbij zouden wij bijvoorbeeld denken aan een veiligheidshamer die binnen handbereik in de auto gemonteerd is.

 

Handelswijze:

Doe de verlichting aan; Hierdoor kun je je beter oriënteren en blijft het voertuig voor hulpdiensten beter zichtbaar.

Maak de gordel los; Als het sluitingsmechanisme blokkeert, kunt u het geïntegreerde mes van de veiligheidshamer gebruiken om de autogordel door te snijden.

Creëer een vluchtweg; Sla met een paar ferme tikken de zijruit kapot, het liefst in de hoeken. Dakraam en achterruit zijn eventueel ook geschikt.

Wat als de ruiten van de auto niet te openen zijn; Neem een ferme hap met lucht en wacht totdat de auto grotendeels is gezonken. Hierdoor is de druk binnen en buiten de auto hetzelfde, waardoor het openen van het portier mogelijk wordt.

De te water geraakte auto verlaten; Als het gelukt is om de deur of ruit van de auto te openen, zwem dan in eerste instantie met uw gezicht naar de auto toe weg. Als u op gepaste afstand van het voertuig bent, kunt u zich omdraaien en naar de kant zwemmen.

Bron

 

P.S. In de header hierboven zie je een zeer zeldzame cabrio, de Rinspeed sQuba. Dit is een eenmalige productie van de Zwitserse automobielconstructeur Rinspeed. De auto zal niet in productie gaan, zelfs niet op speciaal verzoek. Hij werd voorgesteld op het autosalon van Genève in maart 2008.