De automatische versnellingsbak. Hij werkt in principe hetzelfde als een handgeschakelde auto wat de basistechniek betreft. Maar het schakelen zelf gaat iets anders. Juist, dit gaat automatisch. Dit is iets waarmee je waarschijnlijk niet bewust bezig bent, al zijn wij van mening dat je dat misschien wel zou moeten zijn!

Ook al rijd je een automaat,  je hebt zelf nog steeds een invloed op wanneer de auto schakelt. Je bent ook nog steeds degene die het gaspedaal intrapt en bepaald hoe snel er opgetrokken wordt.

Als we kijken naar onze data zien we het vaker, men is niet gewend om een automaat te rijden (privé rijdt Nederland nog steeds het liefst handgeschakeld) en daardoor worden er meer gebeurtenissen geregistreerd die te maken hebben met een hoog toerental en hard optrekken.

Gelukkig is er hoop, we hebben een aantal tips opgezet om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk toerental gebeurtenissen geregistreerd worden:

·         Rij altijd in de ECO- of normaalstand. Gebruik de sportstand zo weinig mogelijk. Als je een keer snel moet optrekken kun je de 'kick down' gebruiken.

·        Het gebruik van de kick-down dient zoveel mogelijk vermeden te worden, omdat hierbij in lagere versnellingen wordt geschakeld om meer vermogen beschikbaar te krijgen om snel door te trekken.

·         Bij een verkeerslicht sta je maar voor korte tijd stil en kun je het beste de automaat in drive laten staan. Als je lang stilstaat kun je het voertuig in vrij zetten, of de motor uitzetten.

·         Laat, als je op de gewenste snelheid zit, het gaspedaal even iets 'opkomen'. De automaat schakelt dan direct naar een hogere versnelling.

 


P.S. In de header bovenaan de pagina zie je de DAF 600 uit 1958. Automaten werden in Nederland beroemd doordat autofabrikant DAF in dit jaar het innovatieve systeem 'Variomatic' introduceerde.

 

Bron