We zitten er midden in, de dagen waarop het voelt alsof de zomer al weer bijna aan komt kloppen. 
Het weer kan soms verraderlijk zijn wat betreft de temperatuurwisselingen. Hoe ga je hier mee om wat betreft de banden die je op je voertuig hebt zitten?
Heb jij bijvoorbeeld enig idee rond hoeveel graden je beter gebruik kunt gaan maken van zomerbanden dan van winterbanden?

Zomerbanden

Rubber van zomerbanden is afgestemd op gebruik bij hoge (asfalt en lucht) temperaturen. Daalt de temperatuur dan wordt het rubber van een zomerband harder en minder elastisch. Vanaf circa 7°C merk je dat de auto onrustig op de weg komt te liggen, de banden bieden minder grip en de remweg wordt langer, maar met het aanpassen van de rijstijl (volgafstand en snelheid) kun je dit nog compenseren. Op dagen dat er sneeuw of ijs op de weg ligt of verwacht wordt, is het niet langer veilig om met zomerbanden de weg op te gaan. Er is geen enkele tractie en de remweg is al bij lage snelheden (30 km/h) 2 keer zo lang.Wie ook onder die omstandigheden de auto wil blijven gebruiken of op de auto moet kunnen vertrouwen heeft banden met winterse eigenschappen nodig; winterbanden of all seasonbanden.

Winterbanden

winter_tyre.jpg

Winterbanden zijn gemaakt van een zachter rubber (compound) waardoor er ook bij hele lage temperaturen een goede grip op de weg is. Verder heeft de winterband een aangepast loopvlak, door de speciale inkepingen (lamellen) heb je ook grip op sneeuw.  Voor wie met de auto op wintersport gaat zijn winterbanden dan ook een must.

Het gebruik van winterbanden in de zomer raden wij af. Bij de hogere temperaturen van de zomer wordt het rubber van de winterband te zacht. De band biedt veel minder grip, de remweg wordt te lang en er zijn geen reserves meer voor noodsituaties. Bovendien zal de winterband in de zomer snel slijten.

All seasonbanden

Met de zogenaamde all seasonband (4-seizoenenband of all weatherband) bestaat er ook nog een soort mengvorm, een band die in theorie zowel over zomerse als winterse eigenschappen beschikt. All seasonbanden zijn gevoeliger voor hoge en lage temperaturen dan de echte zomer- of winterbanden. Bij zowel hoge (25-30°C) als lage (-10-15°C) temperaturen nemen de prestaties snel af. Dit is wel iets om rekening mee te houden zowel bij aanschaf als ook in gebruik (rijstijl, snelheid, volgafstand aanpassen).

Op basis van tests weten we dat sommige all seasonbanden beter presteren in kleinere (smallere) bandenmaten, passend bij kleinere auto’s met bescheiden prestaties en een lagere snelheidscode. 
Veel van de eigenschappen van een auto die we belangrijk (korte remweg bij noodstop) of juist irritant vinden (bij rechtuit rijden continu kleine stuurcorrecties nodig) hebben een oorsprong in de banden. Kijk voor de aanschaf van banden goed naar de eigen wensen, rijstijl en gebruik. Veel all seasonbanden hebben forse tekortkomingen ten opzichte van zomerbanden onder de meest voorkomende rij-omstandigheden, bij droog en bij nat weer. Als je op voorhand al weet dat vaag sturen of weinig grip je irriteert, begin er dan maar niet aan. Wie optimale prestaties in zomer én in winter wil is het beste af met een set van goede zomerbanden én een set winterbanden.

Bron

Meer informatie over wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend meer informatie aan: