Met sensatie door de bocht, of als een slak er doorheen? Het is een ware kunstvorm om een bocht goed te nemen.
We hebben het in voorgaande artikelen al gehad over het belang van ver vooruit kijken, dat is met het bochtenwerk ook zeker het geval. Hoe verder je de bocht door kunt kijken, des te beter je in kunt schatten met welke snelheid je hier netjes doorheen kunt.

De parameters voor de bochten, hoe worden deze berekend?

Zodra je kijkt naar de gegevens in Shepherd, zul je zien dat de gebeurtenissen weergegeven worden in m/s2:

Dat klinkt als een mooie wiskundige formulering van een overtreding, maar wat betekent het nu eigenlijk concreet?

M/s2 is de meest correcte wijze om op een natuurkundige wijze de acceleratie van een voertuig aan te duiden. Oftewel, de versnelling van het voertuig vanaf een bepaald punt.
De verandering kan betekenen dat er sneller gereden wordt (deze informatie wordt gebruikt bij de parameter 'overmatig versnellen'), of juist langzamer ('hard remmen') of dat er van bewegingsrichting veranderd wordt (onze bochten parameters).
Het woord 'versnelling' of 'acceleratie' te letterlijk nemen kan in dit geval dus voor wat verwarring zorgen.
Dus, met de bochten parameters meten we de verandering in de bewegingsrichting.

Je kunt dit het beste vergelijken met een kopje koffie, de EcoBox meet eigenlijk hoe dicht de koffie bij de rand komt/over de rand heen gaat als je het kopje scheef houdt of een keer schud.
Je hebt zelf een redelijke invloed op deze parameter.
Heb je bijvoorbeeld de banden aan 1 kant voller zitten dan de andere, hoef je niet heel hard door de bocht heen om een overtreding te scoren. Ook als je gebruik maakt van het verhoogde middengedeelte van een rotonde, kantel je eigenlijk de auto verder dan werkelijk nodig zou zijn. 

Check, hoe kan ik hier zelf mee bezig?

We hebben eigenlijk te maken met 3 situaties, vóór de bocht, in de bocht en het verlaten van de bocht. 

Vóór de bocht
Kijk goed de bocht in en blijf kijken naar het punt waar je heen moet rijden. Matig alvast snelheid, omdat je in de bocht minder grip op de weg hebt. Een bijkomend voordeel is dat je bij een lagere snelheid minder hard aan het stuur hoeft te draaien.
Op dit moment schat je ook in hoe scherp de bocht is. Heb je te maken met een scherpe of haakse bocht, is het van belang om zowel voor dichtbij als ver weg vast te stellen welke weg je gaat afleggen, of je te maken hebt met bijvoorbeeld fietsers/voetgangers of ander verkeer op de weg. 

In de bocht
Erg belangrijk, zorg ervoor dat je niet hoeft te remmen op het moment dat je al in de bocht zit. Remmen op dit punt zorgt er namelijk voor dat de belasting van het voertuig verplaatst wordt naar de voorzijde van het voertuig, wat als gevolg heeft dat je achterbanden een verminderde grip hebben.
Zorg er op dit moment voor dat je de straat goed in kijkt en je bewust bent van de weg die je af gaat leggen. Kijk vervolgens naar het punt waarop je de bocht gaat maken en net voordat je de bocht instuurt, weer de straat in. Op deze manier ben je je bewust van je omgeving en kun je snel reageren op eventuele veranderingen.
Op dit punt geld dat je beter wat langzamer de bocht door kunt dan sneller, zo heb je extra tijd om te reageren op onvoorziene gebeurtenissen.

Na de bocht
Geef bij het verlaten van de bocht enkel gas wanneer de wielen van het voertuig aan de voorkant recht staan. De kracht van het versnellen moet hierbij in verhouding staan tot de hoek van de bocht. Met een flauwe bocht kun je makkelijker wat harder optrekken dan bij een haakse bocht.
Let bij het verlaten van een bocht ook op de medeweggebruikers achter je, zeker op een rotonde is het van belang om op het juiste moment te versnellen.

Wilt u weten wat GreenStar voor uw bedrijf kan betekenen? Wij horen graag van u!