Je komt op een gegeven moment toch voor de beslissing te staan; het omhulsel van de auto staat vast, maar wat voor motor wil je gaan gebruiken?

Diesel vs Benzine

Comfort
Eigenlijk weten we allemaal dat een diesel- en een benzinemotor daadwerkelijk anders rijdt. Toch is dit niet de voornaamste reden die meegenomen wordt in de keuze tussen de twee, dit is over het algemeen de kostenafweging.
Toch is de rijervaring tussen een benzine en een diesel best groot. Zo rijdt een diesel bijvoorbeeld gemakkelijker, als je de koppeling op laat komen, zal de auto rustig wegrijden.
Zou je hetzelfde doen met een benzine motor, mag je de auto opnieuw opstarten. Zonder gas bij te geven slaat de motor af. Dit betekent dat een een benzinemotor over het algemeen sneller uit de startblokken is, maar met oog op eventuele passagiers is dit misschien niet wenselijk.

Kosten
Dit is eigenlijk het punt waarop de meeste mensen de beslissing baseren. Begrijpelijk, want dit is jaarlijks de grootste kostenpost van een voertuig. Het is belangrijk om het aantal kilometers dat op jaarbasis gereden wordt in kaart te brengen. Maar alleen met vaststellen of je onder of boven de gemiddelde grens van 25.000 km per jaar zit alleen is niet voldoende. 
Maak een berekening die de volgende componenten meeneemt:
- motorrijtuigenbelasting
- brandstofkosten
- afschrijving
- onderhoud
- verzekeringskosten

Milieu
Niet een onbelangrijke. De laatste jaren wordt er steeds meer energie en aandacht gestoken in milieuvriendelijkere voertuigen.
Natuurlijk staan de dieselmotoren bekend als grotere vervuilers, ze zijn al een stuk schoner dan 10 jaar geleden, maar echt schoon zijn ze nog steeds niet. Ook met een benzinemotor scoor je hier geen 10-en, maar ze zijn minder vervuilend voor het milieu dan de diesel variant.

Elektrisch vs Aardgas

Benzine en diesel zijn de meest verkochte motoren als het gaat om gewone personenauto's. Maar er zitten veranderingen aan te komen, het elektrisch rijden wint terrein en naast LPG kunnen we nu ook kiezen voor aardgas (CNG).
Een belangrijke reden om voor een elektrisch- of aardgasmotor te kiezen kan te maken hebben met de beperkte olievoorraad. De enige garantie die we hierover hebben is dat we weten dat het op een gegeven moment op is. Benzine en diesel worden beiden van deze grondstof gemaakt en dus weten we dat ze op een gegeven moment niet meer beschikbaar gaan zijn. Dit geldt trouwens ook voor LPG, dit is een bijproduct van de productie van aardgas en aardolie.

Commercieel
We horen er steeds vaker over in het nieuws, bedrijven die overstappen op een milieuvriendelijkere manier van vervoeren. Dit kan een goede reden zijn om als bedrijf te besluiten over te gaan.
Voornamelijk het elektrische rijden is uit commercieel- en marketing oogpunt een goede optie. 

Tanken/opladen
De grootste uitdaging van nieuwe techniek in een voertuig is het daadwerkelijke gebruik in de praktijk. Aardgas is hier een goed voorbeeld van, naar het een relatief nieuwe energiebron is die populariteit aan het winnen is. De techniek voor het rijden op aardgas is bijna gelijk aan die van het rijden op benzine, dit maakt de toepassing makkelijker. Aardgas loopt ook voorop als we het hebben over de distributie, in de meeste landen en gebieden is de infrastructuur aanwezig om aardgas te verspreiden. 
Het elektrische rijden loopt op dit punt iets achter. Omdat we pas in de 21 ͤ eeuw begonnen zijn met het gebruik van het elektrisch rijden, zijn bijvoorbeeld oplaadpunten nog niet overal te vinden. De wetenschap en fabrikanten van dit soort motoren is wel constant op zoek naar verbeteringen hierin om deze nadelen te overkomen. Zo hebben sommige elektrische motoren een actieradius van ongeveer 500 km. Je moet je op dit onderdeel afvragen welke afstand er gereden moet worden voordat het voertuig tijd heeft om weer op te laden.

 

Geïnteresseerd in hoe wij u kunnen helpen met het maken van een keuze? Neem contact op!