Tegenwoordig zijn er genoeg accessoires die je een handje helpen bij het besparen van brandstof. Gebruik dus een van de onderstaande tools om het brandstofverbruik van je auto te verminderen.

Cruisecontrol

Cruisecontrol helpt je een constante snelheid aan te houden, zonder constant met het gas te hoeven spelen en een oog te houden op je dashboard. Dit betekent meteen dat je meer oog hebt voor de weg en ook is het houden van een constante snelheid goed voor de portemonnee. Voordelen te over dus, maar het gebruik van cruisecontrol betekent wel dat je rekening moet houden met in ieder geval de medeweggebruikers. Ga niet achterover leunen want je bent nog steeds een volwaardig deelnemer aan het verkeer.

De active cruise control past zich aan aan de snelheid van het overig verkeer. Het meet de afstand van de voorligger en past zich automatisch aan op deze snelheid. Remmen en optrekken gebeurt daardoor veel minder en het bespaart brandstof.

Boordcomputer

Rijstijltips worden geleverd aan de hand van het daadwerkelijke gedrag van de auto. Dit kan via een dongel, zoals de EcoBox die Greenstar gebruikt, worden opgeslagen. De data die uit de boordcomputer kan worden gelezen geeft bijvoorbeeld aan waar te laat geschakeld is, te hard geremd is of te hard gereden. Hieruit komen tips om het rijgedrag te verbeteren en daardoor brandstof te besparen.

Mobiele applicaties

Een applicatie die op je mobiele telefoon is geïnstalleerd meet het rijgedrag wanneer je aan het rijden bent. Deze geeft aan de hand van de gemeten punten zoals snelheid, remmen en optrekken weer hoe je dit kan verbeteren om brandstof te besparen. Binnenkort ook bij Greenstar!

Toerenbegrenzer

Met een toerenbegrenzer zal er rustiger gereden worden. De bestuurder moet gedwongen schakelen als de toeren te hoog zijn. Dit zorgt voor minder slijtage en een grotere brandstofbesparing.

Toerenteller of schakelindicator

Gebruik altijd de schakelindicator of bekijk de toerenteller om zeker te weten dat je in de juiste versnelling de juiste snelheid bereikt. Een schakelindicator laat zien wanneer het tijd is om te schakelen naar de volgende versnelling. In de iets oudere voertuigen kun je dit echter ook meten aan de hand van de toerenteller. Schakel al bij lage toerentallen naar een hogere versnelling (tussen 2000 en 2500 toeren).

 Bron