'Goed gereedschap is het halve werk'- Daar zijn we ons van bewust en om deze reden vatten we dan ook de koe bij de horens.
Met de geitenwollen sokken aan de voeten (helaas laat het weer het toe) deze maal kleine tips om zonder al te veel moeite besparingen te realiseren.

Review 2016: CO₂-uitstoot in Nederland gestegen

'Nederland scoort slecht bij het terugdringen van de uitstoot van koolstofdioxide. In 2016 nam de CO₂-emissie uit fossiele brandstoffen met 0,4 procent toe, terwijl gemiddeld in de EU de uitstoot met 0,4 procent ten opzichte van 2015 afnam.
Dat blijkt uit schattingen van het Europese statistiekbureau Eurostat die recent zijn gepubliceerd.'
- nu.nl

Daarnaast lezen we:

'De CO₂-uitstoot van nieuwe lease-auto's neemt voor het eerst in jaren weer toe. Lease-auto's die afgelopen jaar zijn aangeschaft stoten 10 procent meer uit dan auto's die in 2015 zijn verkocht.
Leaserijders kiezen minder vaak voor een auto met een stekker en weer eerder voor auto's met een benzine- of dieselmotor. Dat doen ze omdat de belastingvoordelen voor hybride-autos zijn versoberd. Vanaf 1 januari 2016 zijn er minder auto's die vallen onder een laag bijtellingstarief. Vanaf dit jaar geldt het lage bijtellingstarief alleen nog voor volledig elektrische auto's.'
- NOS.nl

Natuurlijk zijn we allen ons bewust van het bovenstaande, maar is het onderwerp zo groot dat het soms lastig is het kleiner te maken. Ook jij kunt een verschil maken. Kies bijvoorbeeld 1 van de onderstaande punten en motiveer anderen om met je mee te doen:

Het voertuig

  •  Kijk allereerst eens naar het voertuig waarin je rijdt, is deze goed voor de opdracht die je moet voltooien of zou een kleiner voertuig ook volstaan?
  •  Ligt er geen onnodige bagage in de auto?
  •  Heeft de motor onderhoud gehad?

Je rijstijl

  •  GreenStar heeft hiervoor een leuke tool ontwikkeld (ja, echt!). Wat is jouw rijgedragscore? En heb jij enig idee hoe je het doet ten opzichte van de rest van het bedrijf? Scoor je morgen een hele punt hoger met je score? Dan heb je (gemiddeld genomen) zo ongeveer 8% brandstof bespaard- juist, en hiermee dus je CO₂-uitstoot teruggedrongen.
  • Schakel tijdig op en laat bijvoorbeeld het voertuig uitrollen als het verkeerslicht verderop op rood staat.

De banden

  • Is de bandenspanning in orde? Door dit te checken bespaar je mogelijk op benzine, en dus op CO₂-uitstoot.
  • Is het voertuig toe aan nieuwe banden, kies dan voor een band met een lage rolweerstand, op deze manier bespaar je met gemak veel brandstof.

 

Vraag vrijblijvend meer informatie aan over ons programma:

 
 

Bron