Voertuigen worden steeds slimmer. Oplossingen zoals automatisch inparkeren, een achteruitkijkcamera en afstandssensoren zijn niet nieuw meer. Toch komen er nog veel veranderingen aan die het rijgedrag op de wegen gaat veranderen. De communicatie van voertuigen en tussen infrastructuur en voertuigen is in volle ontwikkeling. Met bestaande data en deze nieuwe data is GreenStar in staat om diepere analyses op te leveren voor een efficient wagenpark.

De volgende veranderingen worden realiteit met de connected car.

connectedCar.jpg

Bestuurders maken optimaal gebruik van het wegdek.

Connected Cars stemmen de afstand en snelheid op elkaar af. Daardoor passen er uiteindelijk meer voertuigen op het wegdek. De wachttijd in het verkeer zal afnemen. Connected Cars kunnen aan elkaar aangeven dat er verderop een file gaande is. Een file kan vroegtijdig vermeden worden. In de toekomst is het voor voertuigen mogelijk om met de stoplichten te communiceren. De doorstroom zal efficiënter zijn. 

Minder voertuigen en ongelukken

De voertuigen zijn voorzien zijn van allerlei sensoren en communiceren continue met elkaar. Er gebeuren daarom minder ongelukken door de onoplettendheid van bestuurders. De nieuwe generatie beschouwt bezit van een voertuig als minder belangrijk en de taxi’s kunnen zonder bestuurders rijden. Dit resulteert in minder voertuigen op de weg.

Brandstofbesparing

Bestuurders hebben meer inzage in het verbruik van brandstof. Zo kunnen zij zien hoe ze het rijgedrag moeten aanpassen om minder geld uit te geven aan brandstof. Een bestuurder is zich bewuster van zijn CO2-uitstoot en kan de daling aantonen.  

Traceren van voertuigen

Een voertuig is gemakkelijk terug te vinden wanneer je niet precies meer weet waar je geparkeerd hebt. Een alarmcentrale kan ook makkelijk het voertuig traceren wanneer deze betrokken is bij een ongeluk. Zo kan een ambulance sneller ter plekke zijn om hulp te bieden.

Slimme tijdsbesparing

Tijdens het rijden is het mogelijk om de thermostaat thuis te bedienen en alvast de verwarming aan te zetten. Beheren van dagelijkse taken is ook mogelijk in een connected car. Het voertuig neemt taken van je over waardoor je ogen en handen vrij hebt om even de mail bij te werken of te ontbijten.

Benieuwd naar de mogelijkheden om het geanalyseerde rijgedrag te koppelen met andere voertuig data?

Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan.

Bron

 

Comment