imperial_chrysler.JPG

We beginnen met een kleine geschiedenisles:

In 1945 werd cruisecontrol bedacht door de blinde Amerikaanse uitvinder en technisch ingenieur Ralph Teetor.
Het idee ontstond doordat zijn chauffeur tijdens het drukke praten niet in de gaten had dat hij voortdurende vertraagde en vervolgens versnelde. Dit werd door de blinde uitvinder gehoord en gevoeld. De eerste in serie geproduceerde auto die werd uitgerust met Ralph Teetors systeem was de Chrysler Imperial in 1958.

Lekker ontspannen rijden op de snelweg, zonder dat je je voet op het gaspedaal hoeft te houden - één van de grootste voordelen van het rijden met cruisecontrol.

Cruisecontrol helpt je een constante snelheid aan te houden, zonder constant met het gas te hoeven spelen en een oog te houden op je dashboard. Dit betekent meteen dat je meer oog hebt voor de weg en ook is het houden van een constante snelheid goed voor de portemonnee. Voordelen te over dus, maar het gebruik van cruisecontrol betekent wel dat je rekening moet houden met in ieder geval de volgende variabelen:

Medeweggebruikers

Door de cruisecontrol houd je zelf een constante snelheid aan, echter, als een voorliggende bestuurder geen constante snelheid aanhoudt, kan de situatie ontstaan dat men zeer langzaam inloopt op de voorganger. Vaak wil men niet de cruisecontrol uitzetten en gaat men gevaarlijk dicht op de voorganger rijden of langzaam inhalen. Hier is het moderne adaptive cruisecontrol in het voordeel: deze houdt een minimale afstand aan tot de voorganger.

Tip: Door een beetje extra gas te geven kruip je niet langs je voorganger maar ga je er met een nette snelheid langs. Door vervolgens het gas weer los te laten, zal de cruisecontrol vanzelf weer naar de origineel ingestelde snelheid gaan.

Lekker zitten

Doordat het gas niet meer ingedrukt hoeft te worden, bestaat het gevaar om met gekruisde benen in de stoel te gaan zitten. Moet je echter snel reageren op een voorganger, dan kost het je extra seconden om hierop te reageren.

Tip: Zorg ervoor dat je snel kunt reageren op onverwachte situaties. Dit betekent dat je snel bij je rem, maar ook het gaspedaal wilt kunnen zijn. 

Bediening

Je kunt de cruisecontrol vaak pas inschakelen vanaf een bepaalde snelheid, bijvoorbeeld 30 of 50 km/h, of bijvoorbeeld pas vanaf de vierde versnelling; dit is om gebruik in de stad te ontmoedigen. Het is mogelijk dat de bedieningskabel van de cruisecontrol blijft klemmen en dat uitzetten van het systeem niet helpt. In dat geval blijft de auto doorrijden.

Tip: Door het contact uit te zetten zal de motor geen vermogen meer leveren en zal de auto vaart minderen. Het remsysteem zal blijven functioneren, ook zonder rembekrachtiging en je kan de auto op deze manier veilig tot stilstand brengen. Eventueel kan je ook de versnellingsbak in de vrij zetten of de koppeling intrappen, motoren zonder toeren-begrenzer lopen dan wel het risico om over hun maximale toerental heen te gaan en kunnen daardoor zwaar beschadigd raken.