Zoals u misschien weet, is het op 10 oktober de dag van de Duurzaamheid. 
Bij GreenStar staan we hier natuurlijk bij stil en willen wij als bedrijf er voor zorgen dat onze uitstoot op deze dag neutraal is. 

Wat we nog veel liever doen, is anderen motiveren hetzelfde te doen. We dagen daarnaast graag andere bedrijven uit om stil te staan bij het gebruik en verbruik. Wist u bijvoorbeeld dat de gemiddelde Nederlander per jaar 1.5 kilo aan plastic tasjes weggooit? 

We hebben enkele makkelijke(re) tips op een rijtje gezet. Natuurlijk zou het super zijn als uw bedrijf vandaag zonnepanelen op het dak laat zetten, maar dat die niet binnen een dag besteld en geplaatst zijn, snappen we. Onthoud, alle kleine beetjes helpen:

-          Schakel over naar een groene energieleverancier;
De zon en wind zijn oneindige bronnen van schone energie. Kies voor een écht groene energieleverancier. Volgens onafhankelijk onderzoek is binnen enkele minuten de overstap voor je geregeld.

-          Drink kraanwater;
Kraanwater is schoon, gezond, duurzaam en goedkoop. Vul je hippe herbruikbare drinkfles voor onderweg en voorkom plastic afval, onnodig vervoer van water en verspilling van grondstoffen.

-          Rij elektrisch;
Kies voor een elektrische auto en ervaar de voordelen van duurzaam vervoer. Rij op energie van de zon en de wind in plaats van fossiele brandstoffen.

-          Scheidt je afval;
Ongeveer 80% van ons afval kan worden gerecycled worden. Dit betekent dat we minder hoeven te verbranden, waardoor we ook een lagere uitstoot van koolstofdioxide verwezenlijken. 

-          Haal een 10 in rijgedrag;
Natuurlijk zijn we hier sowieso mee bezig, maar een extra beetje aandacht kan nooit kwaad. Wees vandaag eens extra bewust van je rijgedrag en motiveer het hele bedrijf om een 10 te scoren!

En zo zijn er nog honderden andere manieren om als individu bezig te zijn met duurzaamheid. 
 

Uitdaging

Duurzaamheidsprijs

Stuur ons je meest innovatieve en toffe ideeën over hoe jij zelf (of als bedrijf) 10 oktober duurzaam gaat maken. Laat ons via e-mail weten wat je op hebt gezet en het liefst zien we daar natuurlijk fotografisch bewijs van. Op woensdag 11 oktober zal er uit alle inzendingen 1 gekozen worden, die onze 'Duurzaamheidsprijs' ontvangt: Een tas vol met leuke producten die duurzaamheid stimuleren!


Meedoen is simpel.
Stuur ons dan voor woensdag 11 oktober, 12:00 uur een mail met daarin zo veel mogelijk informatie over jouw initiatief!

Email: support@gsstatistics.com
 

Bron