Ok, je rijdt nu dus met een EcoBox in het voertuig. Maar wat kan jij, als bestuurder, daar nou zelf mee? En wat voor invloed heeft het op het bedrijf?

Met een EcoBox in de auto, wordt de rit geregistreerd met behulp van gebeurtenissen. Hoe minder gebeurtenissen, hoe hoger je score. 
In de Shepherd, onze online omgeving, kun je goed je eigen gegevens inzien en deze ook vergelijken met het gemiddelde rijgedrag van de rest van het bedrijf.

In bovenstaande grafiek zie je de rij-gedragsscore van een bestuurder, in paars. Het gemiddelde is weergegeven in de groene lijn. Je kunt hier zien dat de bestuurder over het algemeen op of net onder het gemiddelde zit in vergelijking met het gemiddelde voor het hele bedrijf.

Uit ervaring weten we dat elke punt die je omhoog gaat in score, een besparing op brandstof van ongeveer 8% betekend. Dat klinkt misschien als een klein verschil, maar als we het hebben over een bedrijf met 100 wagens, dan lopen de besparingen al snel op. En dat is niet alleen leuk voor je werkgever, maar ook voor jou- denk eens aan het extra vlees op de jaarlijkse BBQ!
En dan hebben we het nog niet eens over de vermindering in CO₂ die hiermee gerealiseerd wordt. Je steentje bijdragen aan een beter milieu, het begint echt bij jezelf.

Je hebt de grafiek bekeken, maar helaas kun je je niet precies herinneren welke wegen je gereden hebt en op welke plek je misschien net niet helemaal netjes hebt gereden. Dus, hoe kunnen we iets leren van de geregistreerde gebeurtenissen?

 

Door in Shepherd naar het kopje 'Gebeurtenissen' te gaan, zul je de volgende informatie zien:

 


Je kunt doorklikken op de gebeurtenissen die in groen gemarkeerd zijn, op deze manier kun je op de kaart inzien waar de gebeurtenis geregistreerd is. Het systeem zal automatisch de dag en de specifieke gebeurtenis waar jij op hebt geklikt weergeven. Mocht je, zoals in bovenstaand schema, meerdere geregistreerde gebeurtenissen hebben, kun je deze informatie laten weergeven door op het desbetreffende icoon te klikken onder de geselecteerde datum:

Alle geselecteerde parameters zullen groen omlijnd zijn. 

Onderin het scherm kun je het systeem verzoeken verdere details weer te geven. Door een rit te selecteren waarop een lagere rit-score dan 10.0 is behaald, zal worden weergegeven exact op welk punt er iets is geregistreerd.

 

Door te klikken op de blauwe bol in de rit-score, zoals weergegeven in onderstaande tabel, zul je via 'streetview' precies kunnen zien op welk punt de gebeurtenis geregistreerd is. Een echt leerpunt dus, want weet jij nog waarom je hier bijvoorbeeld te hard geremd hebt? Of hard door de bocht bent gegaan? 
In sommige gevallen zien we de dat gebeurtenissen op hetzelfde punt meerdere keren worden geregistreerd. Nu is het fijn dat je precies weet hoe bijvoorbeeld de afrit van de snelweg eruit ziet, omdat je er al tig keer langs bent gereden, maar houd je met je snelheid rekening met je passagiers? En is snel door deze bocht heen echt wel zo milieuvriendelijk?

 

 

 

Kun je nog niet inloggen op ons portaal? Neem contact op met de contactpersoon van GreenStar binnen je bedrijf!