Door gladheid lijkt de weg soms meer op een ijsbaan en zie je geen hand voor ogen door dichte mist. Het is soms best een uitdaging om te rijden in het weer waarmee we in ons kikkerlandje te maken hebben. Zeker zodra de kou zich weer aanbied.
Het is fijn om te weten dat je, zelfs onder deze omstandigheden, veilig van A naar B komt.

Tip 1

sunglasses_green.png

Zonnebril
In de zomer een logische accessoire in de auto, maar in het najaar mag hij ook niet ontbreken. Dit omdat de zon in het najaar erg laag staat. Dat is natuurlijk in eerste instantie prachtig, zelf oogverblindend. Letterlijk helaas. Door de laagstaande zon is het soms moeilijk om goed in te schatten wat er in je omgeving gebeurd. Dit levert gevaarlijke situaties op. Een zonnebril kan dit probleem verhelpen.


Tip 2

speedy_snail_2.png

Snelheid
Geeft het kwik 's ochtends minder dan 10 graden aan? Let dan extra op, de kans bestaat dat het vannacht gevroren heeft. Pas de snelheid aan op de omstandigheden waarin je rijdt en houd rekening met een langere remweg. Daarnaast is het goed om in het hoofd te houden dat je sneller kunt reageren als je langzamer rijdt, je remweg is namelijk een stuk korter.


Tip 3

water_road.png

Water
Gehydrateerd in de auto zitten is altijd een goed idee, maar waar we eigenlijk op doelen is aquaplaning (of watergladheid). Zeker als je onverwacht in de situatie komt waar je de auto geen grip meer heeft op het wegdek en onbestuurbaar raakt.
Het beste advies? Dat geven we hier.

 


 

Op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op!