Er zijn verschillende trajecten op de snelwegen in Nederland waar je 130 kilometer per uur mag rijden. Echter worden veel van deze trajecten onderbroken door een deel waar je 100 kilometer per uur mag rijden. Door dit grote verschil in maximumsnelheid op de snelwegen worden veel files veroorzaakt.

Om deze filevorming tegen te gaan worden verschillende trajecten onder de loep genomen. Rijkswaterstaat wil in het nieuwe jaar een totale lengte van ruim 1.500 kilometer aanpassen naar een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur. Dat is ongeveer 63 % van de totale lengte aan snelweg in Nederland. Deze harmonisering staat voor meer eenheid van de snelheidslimiet op de snelwegen zodat iedere bestuurder met een constante snelheid door kan rijden.

De volgende trajecten zijn afgelopen jaar al aangepast naar 130 kilometer per uur. Gedeeltes van de A50 (tussen de knooppunten Ewijk en Valburg), de A58 (tussen knooppunt Markiezaat en afrit Rilland), de A76 (van knooppunt Kunderberg tot aan de Duitse grens) en de gehele A77 (van knooppunt Rijkevoort tot aan de Duitse grens).

Per 1 januari is daar de A28 tussen de afritten Fluitenberg en Ruinen bijgekomen.

Er zullen in de toekomst nog een aantal trajecten aan toegevoegd worden. De verkeersonderzoeken zijn nog in volle gang. Kijk dus niet raar op als je op je vertrouwde stukje snelweg ineens harder mag rijden!

Bron

Comment