Weet jij welke rijhulpsystemen er in jouw auto zitten of de bedrijfsvoertuigen die je in gebruik hebt? En zeker niet onbelangrijk, hoe worden deze systemen gebruikt?

Uit onderzoek van de ANWB en Universiteit Twente blijkt dat ongeveer de helft van alle automobilisten niet weet hoe ze de aanwezige systemen moeten gebruiken. Een kwart daarvan is bij de aankoop nooit geïnformeerd over de mogelijkheden en beperkingen van het voertuig. De mensen die wel geïnformeerd zijn weten nauwelijks hoe ze er mee om moeten gaan. Maar 8,8% heeft bij de aankoop systemen uit kunnen proberen.

Verkeersveiligheid

De verkeersveiligheid zal verhogen als de rijhulpsystemen op de juiste manier gebruikt worden. Vraag bij de aankoop van een voertuig naar de mogelijkheden van de aanwezige slimme hulpmiddelen en probeer deze uit.

Heb jij een fleet in beheer? Zorg er dan voor dat alle bestuurders op de hoogte zijn van de aanwezige rijhulpsystemen. Hiermee verhoog je de veiligheid en verlaag je schade en onderhoudskosten. ANWB heeft alle rijhulpsystemen op een rijtje gezet en zal deze informatie blijven updaten.

Bekijk alle rijhulpsystemen hier

Slimonderweg.nl

RAI Vereniging, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ANWB, Aon, de BOVAG en het Verbond van Verzekeraars hebben samen het initiatief genomen voor slimonderweg.nl Deze website moet de bestuurders bewust maken van de rijhulpsystemen en het gebruik ervan vergroten.

(bron)