We zijn allemaal klaar met de regen. Gelukkig laat de zon zich weer af en toe zien! Het zicht wordt niet meer gehinderd door hevige regenbuien en er is minder kans op slippen. Maar blijf alert want de laagstaande zon is verraderlijk en zorgt voor veel ongelukken. 

 Kijk je tegen de zon in tijdens het rijden? Pas dan onderstaande tips toe en zorg dat je minder risico’s neemt.  

  • Zonnebril 

Zorg ervoor dat je altijd een zonnebril in de auto hebt liggen. Een zonnebril beschermt je ogen tegen felle weerkaatsingen en verhoogt het contrast zodat je beter kunt zien welke weggebruikers zich in je omgeving bevinden.

  • Zonneklep 

Gebruik naast je zonnebril ook de zonneklep om schitteringen in je zicht te voorkomen. Zorg er wel voor dat je zicht op de weg voldoende blijft om op tijd ingrepen te kunnen doen.  

  • Dimlichten 

Bij laagstaande zon is het belangrijk dat je de verlichting aan hebt. We raden aan om altijd de lichten aan te doen zodra je in de auto stapt. Met licht ben je beter zichtbaar voor andere weggebruikers, helemaal bij een laagstaande zon. 

  • Schone ruiten 

Zodra de zon op je ruiten gaat schijnen valt het pas op hoe vies de ruiten eigenlijk zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd schone ruiten hebt. Van buiten en van binnen. Juist met een laagstaande zon is het zicht met vieze ruiten heel slecht.   

 

Comment