De vakanties zijn weer achter de rug, de normale drukte begint weer terug te keren op de weg. Een heel goed moment om eens na te denken over wat jij doet om ervoor te zorgen dat je ontspannen de dag door gaat. 

Natuurlijk hebben we een aantal tips:

Stressvrij eten

Natuurlijk zijn er allerlei reclames bekend van wonderdrankjes en -hapjes, waar je in een oogwenk weer fris en fruitig van wordt. Echt magisch zijn deze drankjes/hapjes niet, maar sommige producten hebben wel degelijk een ontstressende werking.
Groene thee is bijvoorbeeld best goed voor je, maar alleen al het theezetten, inschenken en drinken creëert een momentje van rust.

Kauwgom is een knabbel die voor rust zorgt. Niet perse de ingrediënten van een kauwgommetje zelf, maar de activiteit van het kauwen zorgt voor rust. 
Daarom is het dan ook geen slecht idee om een stuk selderij of wortel mee te nemen in de auto, knabbel rustig verder!

hour_glass.jpg

Neem je tijd

Alles met mate natuurlijk, maar heb je net een drukke rit achter de rug, of kom je uit een stressvolle situatie? Tel langzaam van 10 naar 1 en weer vooruit naar 10. Deze kleine inspanning (hoe simpel hij ook klinkt), zorgt ervoor dat je even aan niets anders denkt. Hierna heb je beter overzicht en kun je situaties beter relativeren.

Ook een beetje beweging helpt tegen stress. Breek je dag door een aantal keer een frisse neus te halen.

Plan de dag

Natuurlijk kun je niet alles inplannen en worden er af en toe dingen extra op je bord gegooid. Maar zorg ervoor dat je een dagelijks to-do-lijst hebt, die je af kunt werken. Hierdoor heb je aan het einde van de dag een overzicht van je werkzaamheden. De werkdag voelt hierdoor productiever, wat frisse moed geeft voor de volgende werkdag.
Zorg er hierbij ook voor dat je in een opgeruimde omgeving werkt. 
Erg belangrijk, multitask met mate.