cleaning_car.jpg

De voorruit van je auto blijft zelden lang schoon. Zeker in de zomer, wanneer deze omarmd wordt door insecten.
Een schone voorruit ziet er niet alleen mooier uit, ook is het veiliger. Vooral bij een laagstaande zon kan een vieze ruit ervoor zorgen dat je bijna niets meer ziet, dat kan tot vervelende situaties leiden.

Een snel papieren zakdoekje over de ruiten heen, of snel even de borstel bij het tankstation erover kan het ergste vuil verwijderen. Maar onderschat een schoon raam niet en neem dus regelmatig de tijd om deze goed schoon te maken.

Krant, glasreiniger of toch azijn?

Er zijn een groot aantal verschillende manieren om de ramen van je auto schoon te krijgen. Er zijn er natuurlijk meerdere wegen naar Rome, we hebben de meest voorkomende methodes voor je op een rijtje gezet:

 
 

Er zijn meerdere opties wanneer je kijkt naar de materialen/ producten die je gebruikt voor de schoonmaak, het wordt eenduidiger wanneer we kijken naar de manier van schoonmaken. Wij raden aan om de buitenkant van de ramen in horizontale bewegingen schoon te maken en de binnenkant in verticale bewegingen. Op deze manier kun je snel zien of eventuele achtergebleven strepen zich op de binnen- of buitenkant van de ruit bevinden.

Ruitenwissers

car_wipers.jpg

Vergeet tijdens de wasbeurt de ruitenwisserbladen niet. Een doekje over het rubber is in de meeste gevallen al genoeg.
Dit is tevens een uitgelezen moment om de ruitenwissers te inspecteren.
Weerhoud jezelf ervan om door te rijden met versleten ruitenwissers. Naast het feit dat versleten ruitenwissers je ruit niet goed schoon kunnen houden, kunnen ze ook zorgen voor beschadigingen aan je voorruit.

 

* Let op met het gebruik van ammoniak. Dit is een zeer goede vet-oplosser, maar deze reageert chemisch met bijvoorbeeld rubbers en plastic, en kan dus je ruitenwissers aantasten als je hem op de buitenzijde gebruikt en je dashboard aan de binnenkant.

 

 

 

Meer weten over het GreenStar programma? Wij horen graag van u