Even snel langs het tankstation, je had eigenlijk gewoon 10 minuten eerder moeten vertrekken, maar helaas gaat het allemaal even niet zoals gepland. 
Bij het tankstation heb je natuurlijk snel door aan welke kant je tankklep zit (of als je die tip gemist hebt: klik hier), en heb je snel de diesel-slang te pakken. Als je 2 seconden later kijkt naar de slang kom je erachter dat je de groene hebt gepakt in plaats van de zwarte..

Het bovenstaande gebeurt gemiddeld 25.000 keer per jaar, je bent dus niet de enige, maar wat nu? Verkeerde brandstof in je voertuig tanken kan behoorlijke gevolgen hebben.

Benzine bij diesel

Dit is, uit deze 2 opties, de ernstigste vorm van verkeerd tanken op het moment dat je voertuig is voorzien van een elektronisch geregelde verdelerpomp. In diesel zit een soort paraffine om de brandstofpomp te smeren. Benzine heeft een schralere samenstelling met als gevolg dat zodra je verkeerd tankt met benzine, al snel de hele pomp vastloopt. Niet starten en deskundige hulp inschakelen. Het maakt dan niet uit dat het 'maar een litertje' is. 

Wanneer je voertuig een dieselmotor heeft met een mechanisch diesel systeem heb je meer geluk, in dit geval kan het systeem een maximale bijmenging van 10% hebben.

Diesel bij benzine

Ook deze optie is niet aan te bevelen, zeker niet voor de nieuwere benzinemotoren. Diesel is zelf-ontbrandend en door deze eigenschap krijg zal de motor last krijgen van een vroegtijdige ontbranding, ook wel 'pingelen' genoemd. Je hebt dan een grote kans op motor- en katalysatorschade.
Daarnaast zorgt diesel ervoor dat het oliepeil in de benzinemotor stijgt. De onverbrande diesel loopt dan langs de zuigerveren, direct het carter in.
Het is echter wel lastiger om deze fout te begaan, het vulpistool van diesel past niet goed in de tankopening.

Verstandige oplossing

Mocht het je gebeuren dat je de verkeerde brandstof getankt hebt, zoek dan deskundige hulp. Dit kan een hoop €€€'s schelen!

 

Meer informatie ontvangen over het GreenStar programma? Neem vrijblijvend contact met ons op: