In de bedrijfsauto te hard rijden of asociaal rijgedrag vertonen is een no-go voor een werkgever. Maar welke afspraken zijn er gemaakt betreft het zakelijk telefoongebruik tijdens het rijden?

Verwachtingen bereikbaarheid

Wanneer je voor het werk veel onderweg bent, verwachten collega’s en werkgevers dat je bereikbaar blijft en reageert op berichten. Een telefonische oproep beantwoorden wordt, met de juiste hulpmiddelen, als veilig ervaren. Als bestuurder moet je echter wel je aandacht verdelen over de weg en het gesprek. Je bent dus minder scherp.

Het blijkt dat 1 op de 3 werkgevers geen regels heeft afgesproken voor het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden. De verwachting is echter wel dat je als bestuurder altijd bereikbaar bent en niet alleen reageert op belletjes maar ook reageert op de mail en tekstberichten.

Niet-storen functie tijdens het rijden

De overheid wil met de MONO-campagne zorgen dat het smartphonegebruik op de fiets en in de auto afneemt. De campagne MONO-zakelijk is daar onderdeel van. Stel bijvoorbeeld op de iPhone de “niet-storen” functie in of gebruik de speciale MONO-app voor Android gebruikers. Je ontvangt geen berichten en meldingen als je onderweg bent. De afzenders van de berichten ontvangen zelf een melding dat jij aan het autorijden bent.

Hoe hoog staat veiligheid in het vaandel bij jouw werkgever?

Weet jij wat de verwachtingen zijn bij jouw werkgever betreft zakelijk telefoongebruik tijdens het rijden? Vraag het eens na, weet wat een werkgever van je verwacht en ga in gesprek om je eigen veiligheid in het verkeer te garanderen.