Voertuigen met rijhulpsystemen moeten het autonoom rijden in Nederland steeds toegankelijker maken. De volledig zelfrijdende auto (level 5), waar je geen rijbewijs voor nodig hebt, kan namelijk nog niet zelfstandig de weg op maar volgens de autofabrikanten laat dit niet lang meer op zich wachten. Nederland blijkt een uitstekend land om de eerste voertuigen zelfstandig te laten rijden.

Zelfrijdende auto in Nederland

Nederland is een van de landen met de beste infrastructuur om volledig autonoom vervoer mogelijk te maken. De Nederlandse bestuurders zijn er echter nog niet helemaal klaar voor om in een zelfsturende auto te stappen. Uit een onderzoek van KPMG blijkt dat de Nederlandse bestuurders al behoorlijk tevreden zijn met de huidige situatie.

Levels autonoom rijden

Er zijn op dit moment verschillende levels van autonoom rijden. Er komen steeds meer rijhulpsystemen bij die een voertuig langzaam maar zeker zelfstandig laten rijden.

Level 0 heeft geen rijhulpsysteem dat direct de controle over kan nemen. Wel krijgt de bestuurder extra informatie door een dodehoekwaarschuwing-systeem (Blind Spot Detection Warning) of het systeem dat kruisend verkeer achter het voertuig opmerkt (Rear Cross Traffic Alert).

Level 1 maakt gebruik van verschillende systemen die sturen, remmen en gas geven kunnen controleren. Zoals bijvoorbeeld een adaptieve cruisecontrol, inparkeerassistenten of een rijbaanassistent.

Level 2 is al in veel nieuwere voertuigen beschikbaar. Sturen, remmen en gas geven worden automatisch voor je geregeld. De bestuurder moet wel actief blijven opletten maar het voertuig zal uit zichzelf remmen en gas geven als deze bijvoorbeeld in een file terecht komt. Daarbij reageert het voertuig op de voorganger.

Level 3 geeft de bestuurder de gelegenheid om het autorijden over te laten aan het voertuig op eenrichtingsverkeer zonder obstakels. In situaties zoals wegopbrekingen moet de bestuurder het stuur nog wel overnemen. Het voertuig kan waarnemen wat er in de directe omgeving gebeurt en hiermee de positie op de weg innemen.

Level 4 maakt volledig autonoom rijden mogelijk. In onverwachte situaties heeft de bestuurder echter veel meer tijd om het stuur over te nemen. Op level 3 brengt het voertuig zich tot stilstand terwijl op level 4 het voertuig vollediger kan anticiperen op de situatie.

Level 5 kan in gereden worden zonder rijbewijs. Het voertuig neemt alle functies van het rijden van je over. Er zijn geen pedalen en stuur nodig. Level 5 is op dit moment nog niet mogelijk maar autofabrikanten zijn hard op weg om dit te realiseren.

De voor en nadelen van autonoom rijden

De voordelen

  • Het bespaart tijd. De bestuurder kan taken verrichten tijdens het rijden.

  • Daarnaast draagt het bij aan de duurzaamheid en veiligheid in ons land. Een autonoom voertuig kan perfect rijden en schade en onderhoudskosten beperken.

  • Problemen met filevorming en een tekort aan parkeerplekken zullen afnemen omdat de voertuigen de beste routes en plekken zelf kunnen vinden.

De nadelen

  • De infrastructuur en technologie. In een stedelijke drukke omgeving is het lastig om een voertuig overal rekening mee te laten houden. De technologie die daar voor nodig is, ligt nog niet binnen handbereik.

  • De sensoren zullen onder de weersomstandigheden zoals zware regen en sneeuw minder goed werken.

  • Het vertrouwen in de nieuwe technologie is nog niet groot genoeg.

Ben jij al klaar om in een volledig zelfsturende auto te stappen?

Bron

Comment