Met de hoge temperaturen buiten, is dit een goed moment om eens na te gaan of de wagen waarin je rijdt, hier op voorbereid is.

Wij hebben een drietal tips. Niet alleen voor je wagen, maar ook voor jezelf!

Tip 1; Voorkom oververhitting.

Oververhitting van de motor is het meest voorkomende probleem met auto's in de zomer. Zorg er daarom voor dat je onder het rijden een extra oogje houdt op de koelvloeistoftemperatuur. Wist je bijvoorbeeld dat het koelmiddel uit je airco door de tijd heen langzaam verdampt? Ook een doekje over de radiatoren is geen overbodige luxe; insecten en vuil kunnen de doorstroom van koelende lucht blokkeren. 

Voor jezelf geldt dit natuurlijk ook. In het verkeer is het belangrijk om niet verhit te reageren op een situatie. Daarnaast is het gezond om goed gehydrateerd te blijven met het warme weer, een flesje water in de auto is om deze reden geen overbodige luxe.

Tip 2; Smeren, smeren, controleren.

Verbranden zal je wagen niet doen, maar zonder motorolie zul je niet ver komen. Check deze daarom regelmatig. Daarnaast telt dat als je wagen er van binnen en buiten goed uitziet, je er ook daadwerkelijk lekkerder in zit. Ga voor die extra wasbeurt, niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Een opgeruimde omgeving geeft rust.

Zorg je dat je goed eet en in een opgeruimde omgeving leeft, dit geeft je de rust om je te concentreren op de dingen die er toe doen!
Daarnaast natuurlijk de overbodige tip over zonnebrand gebruiken.

Tip 3; Inspannen en ontspannen

Dan hebben we het natuurlijk over de bandenspanning. Heb jij enig idee welke invloed een zachte band op je brandstofverbruik heeft? We raden het je aan niet te proberen. Let zeker in de zomer op dat warme lucht uit zet. Om deze reden is het extra belangrijk om je ervan bewust te zijn wat de spanning op je banden is. 

We zitten straks middenin de vakantieperiodes, ga je er lekker een aantal dagen tussenuit? Zorg ervoor dat je ook echt ontspant!

 

Meer informatie ontvangen over het GreenStar programma? Wij horen graag van u: